Категорія
Новини
Дата

Тарас Потічний перейшов в Uklon. Раніше він очолював Bolt і допоміг Liki24 з виходом на нові ринки

Віцепрезидент з експансії в Liki24.com Тарас Потічний перейшов в іншу українську компанію – Uklon. Про це топменеджер розповів AIN.UA. Роботу на новій посаді Потічний почав із травня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, жодних конфліктів інтересів із переходом до Uklon немає. «Наші стосунки повністю врегульовані згідно попередньо укладених договорів та законодавства», – зазначив Тарас Потічний.
  • В Uklon Потічний займе позицію Independent Director. Для України це порівняно нова посада, але на Заході зустрічається часто. За словами Потічного, в загальному описати роль Independent Director можна було б так: допомога керівництву в досягнені стратегічних цілей.
  • Як зазначає видання, для Uklon головна та першочергова ціль – це розширення бізнесу через його експансію на нових ринках. 
  • За словами Потічного, вихід на новий ринок – це великий обсяг роботи, яка стосується перелаштування внутрішніх процесів бізнесу. «Бізнес існує 13 років, весь час працював на внутрішній ринок. Він має свої налагоджені процеси, корпоративну структуру та правила. Коли ти починаєш експансію – їх потрібно змінювати, щоб цей вихід був ефективним», – пояснив він. 

Контекст

Тарас Потічний З 2018-го до 2021 року працював генеральним менеджером естонського стартапу Bolt в Україні. Під його керівництвом Bolt відвоював собі місце у трійці лідерів за замовленням поїздок в Україні, запустив сервіс доставки їжі Bolt Food і оренди електросамокатів. У листопаді 2020 року Потічний став позаштатним консультантом щодо GR-питань. «Я вибудував процеси, сколотив міцну операційну команду і не хотів далі занурюватися у корпоративне управління», – каже він. Натомість допомагав Bolt залагоджувати регуляторні питання: домовлявся з владою на муніципальному та національному рівні, наприклад, про прийняття законопроєктів щодо ринку перевезень. Колишні колеги називають Потічного енергійним управлінцем, якому цікаво створювати процеси з нуля і долати складнощі. 

У липні 2021 року Потічний став віцепрезидентом з експансії в Liki24.com. За його словами, компанія успішно працює в Італії та Румунії, з керівництвом Liki24 вони розходяться на позитивній ноті.

Раніше керівництво Uklon заявило, що готується до виходу на декілька нових ринків (які саме – не називали) з інвестиціями під $1 млн на кожний, а в травні Uklon запустив бізнес в Азербайджані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні