Категорія
Новини
Дата

Uklon оголосив про вихід на ринок Азербайджану. Це вже третя спроба компанії освоїти міжнародні ринки

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon у травні виходить на ринок Азербайджану. Компанія запускає онлайн-сервіс виклику авто у партнерстві з локальним маркетплейсом Umico, йдеться у пресрелізі Uklon. Раніше компанія вже намагалася освоїти ринки Грузії та Молдови.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Cервіс буде доступний у столиці країни Баку. В Азербайджані Uklon надаватиме рішення для онлайн-замовлення авто, що включає Uklon App – застосунок для пасажирів та Uklon Driver App – застосунок для водіїв. 
  • Для користувачів діятиме програма лояльності, у межах якої оплачувати поїздки можна буде накопиченими бонусами Umico
  • «У нас сильна локалізація бізнесу в Баку, ми добре розуміємо свою нішу, свого клієнта та орієнтуємося на ринок. У нас багато переваг, які коротко можна описати як – клієнтоорієнтованість по відношенню і до райдерів, і до драйверів», – розповів Сергій Смусь, операційний директор і співзасновник Uklon.

Контекст

У 2017 році Uklon спробував запустити проєкт у столиці Грузії – Тбілісі, але вже наступного року через велику конкуренцію компанія відмовилася розвивати цей напрямок і вирішила зосередитися виключно на українському ринку.

У грудні 2021-го компанія оголосила про вихід на ринок Молдови, але через початок війни та проблеми з компанією-партнером у березні 2022 року цей напрямок компанія закрила.

Uklon у травні 2022-го повідомляв про запуск міжнародної франшизи. Пріоритетними ринками в компанії визначали країни Балтії, Польщу, Словаччину та Чехію.

У перші дні активних бойових дій кількість усіх замовлень доставки через сервіс Uklon знизилася на 80% порівняно з довоєнним рівнем. Зі звільненням територій кількість замовлень збільшилася втричі, до 60% від довоєнного рівня.

Uklon – українська продуктова ІТ-компанія, розробник однойменного онлайн-сервісу виклику авто. За 13 років роботи Uklon розширив географічне охоплення в Україні до 27 міст, а мобільний застосунок Uklon завантажили понад 12 млн разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні