Категорія
Новини
Дата

Тарифи на розподіл електроенергії можуть зрости для шести обленерго у зоні бойових дій

Тарифи на розподіл електроенергії протягом 2023 року можуть зрости для шести обленерго, які працюють у зоні бойових дій. Відповідний проєкт постанови НКРЕКП ухвалила на засіданні 14 лютого, пише «Укрінформ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Тарифи на розподіл електроенергії підвищаться для АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», ПАТ «Запоріжжяобленерго», АТ «Херсонобленерго», ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», ТОВ «Луганське енергетичне обʼєднання» та ДП «Регіональні мережі». 
  • Підвищення тарифів відбудеться у два етапи: перший – з 1 квітня, другий – з 1 липня до 31 грудня.
  • При встановленні нових тарифів регулятор переглянув витрати: на оплату праці, на послуги оператора системи передачі, на послуги з диспетчерського управління та витрати, повʼязані із закупівлею електроенергії.
  • Із 1 липня тарифи для шести обленерго збільшаться порівняно з чинними більш як на 50% за першим класом напруги та більш як на 35% – за другим класом.

Контекст

Підвищення тарифів напряму не впливає на населення, але все ж воно істотно вплине на промислових виробників та інших учасників ринку. Очікуваний наслідок збільшення тарифу – зростання цін на товари та послуги, кінцевими споживачами яких є пересічні громадяни.

У грудні минулого року НКРЕКП підвищила тарифу НЕК «Укренерго» на послуги із передачі із 1 січня 2023 року на 10% – до 380,28 грн/МВт·год.

Крім того, передбачене поетапне підвищення тарифу упродовж року: із 1 квітня – до 430,25 грн/МВт·год.; із 1 липня – до 485,10 грн/МВт·год.

Регулятор наголосив, що ціна електроенергії для побутових споживачів залишається на нинішньому рівні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні