Категорія
Новини
Дата

Таскомбанк Сергія Тігіпка зупиняє проєкт sportbank

Таскомбанк припиняє розвиток і подальшу роботу проєкту sportbank. Про таке рішення правління банку повідомила пресслужба фінустанови 17 квітня.

Ключові факти

  • З 17 квітня залучення нових клієнтів та оформлення нових продуктів через застосунок sportbank припинено.
  • З 12 травня застосунок sportbank буде недоступний для подальшого використання.
  • Основною причиною такого рішення Таскомбанк назвав «значні зміни у зовнішньому середовищі, що вимагають коригування бізнес-моделі банку та його стратегії загалом». 
  • Проєкт sportbank здійснює діяльність на підставі ліцензії АТ «Таскомбанк», тому усі клієнти sportbank є клієнтами Таскомбанку. Банк продовжить їхнє обслуговування, йдеться у повідомленні. 
  • Таскомбанк запропонував клієнтам скористатися програмою переходу на умови подальшого обслуговування або обрати інші продукти банку. З 17 квітня вони будуть доступні в застосунку TAS2U.

Контекст

Наприкінці лютого Личаківський суд Львова арештував рахунки ТОВ «Дивотек» і ТОВ «ДТ Нетворк», що володіють брендом необанку sportbank, розповів Forbes CEO проєкту Михайло Стрижко. 

У січні до офісу sportbank прийшли детективи ДБР у пошуках доказів співпраці sportbank із російським бізнесом та бетінговими компаніями Parimatch, Buddy.bet та PariWin, що ухилялися від сплати податків.

Під час обшуків 12 січня ДБР також шукало документи, що мали підтвердити держзраду з боку чотирьох неназваних осіб, свідчить одна із судових ухвал у цій справі, де представник необанку просить повернути вилучені в ході обшуку речі.

Справа суттєво погіршила становище проєкту, що повторює модель monobank. З 2021-го sportbank працював на базі Таскомбанку Сергія Тігіпка. Як дізнався Forbes, зараз партнерство фактично завершилося – з осені 2023-го sportbank шукав нову базову фінустанову (детальніше читайте тут).

Партнера знайшли, але підписання угоди про співпрацю зірвалося через ситуацію з обшуками та арештами, що поставило хрест на можливому партнерстві, йдеться в письмовому коментарі пресслужби sportbank.    

У березні цього року пресслужба sportbank повідомила, що правоохоронці не вбачають порушень законодавства у діяльності sportbank та його засновників. ДБР повідомило, що перевірка причетності sportbank до можливого скоєння злочинів дійсно проводилася, але в межах розслідування щодо інших осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні