Категорія
Новини
Дата

Під час обшуків у sportbank ДБР не знайшло доказів про правопорушення співзасновників Никити Ізмайлова та Андрія Савченка

Правоохоронці не вбачають порушень законодавства у діяльності sportbank та його засновників. Про це повідомляє пресслужба sportbank з посиланням на адвокатські звернення до Державного бюро розслідувань (ДБР) та Офісу Генерального прокурора (документи є в розпорядженні Forbes).

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ДБР повідомило, що перевірка причетності sportbank до можливого скоєння злочинів дійсно проводилася, але в межах розслідування щодо інших осіб.
  • «В ході здійснення досудового розслідування не здобуто доказів вчинення службовими особами ТОВ «Дивотек», ТОВ «ДТ Нетворк» (що володіють брендом необанку sportbank — Forbes) кримінальних правопорушень, які є предметом досудового розслідування у кримінальному провадженні №42023000000001384», — йдеться у відповіді ДБР на запит юриста sportbank.
  • Також ДБР повідомляє про відсутність доказів протиправної діяльності екстопменеджера Parimatch та засновника sportbank Никити Ізмайлова і його партнера Андрія Савченка.
  • Офіс Генерального прокурора повідомив про відсутність у Єдиному реєстрі досудових розслідувань інформації про застосування заходів кримінально-правового характеру та наявність будь-яких кримінальних справ щодо ТОВ «Дивотек» та ТОВ «ДТ Нетворк».
  • Як повідомили Forbes у sportbank, рахунки необанку досі перебувають під арештом.

Контекст

Як писав Forbes, наприкінці лютого Личаківський суд Львова арештував рахунки ТОВ «Дивотек» та ТОВ «ДТ Нетворк», що володіють брендом необанку sportbank, розповів Forbes CEO проєкту Михайло Стрижко. 

У січні до офісу sportbank прийшли детективи ДБР у пошуках доказів співпраці sportbank із російським бізнесом та бетінговими компаніями Parimatch, Buddy.bet та PariWin, що ухилялися від сплати податків.

Під час обшуків 12 січня ДБР також шукало документи, що мали підтвердити держзраду з боку чотирьох неназваних осіб, свідчить одна з судових ухвал у цій справі, де представник необанку просить повернути вилучені в ході обшуку речі.

Справа суттєво погіршила становище проєкту, що повторює модель monobank. З 2021-го sportbank працював на базі Таскомбанку Сергія Тігіпка. Як дізнався Forbes, зараз партнерство фактично завершилось – з осені 2023-го sportbank шукав нову базову фінустанову (детальніше — читайте тут).

Партнера знайшли, але підписання угоди про співпрацю зірвалося через ситуацію з обшуками та арештами, що поставило хрест на можливому партнерстві, йдеться в письмовому коментарі пресслужби sportbank.    

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні