Категорія
Новини
Дата

Технічна директорка OpenAI Міра Мураті та два керівники дослідницьких проектів залишають компанію

1 хв читання

Головна технічна директорка Міра Мураті, віце-президент з досліджень Баррет Зоф та головний науковий співробітник Боб МакГрю оголосили про свій вихід з компанії OpenAI, пише Reuters.

Компанія веде переговори про новий раунд фінансування на суму $6,5 млрд, у рамках якого розраховує отримати оцінку в $150 млрд, за умови, що змінить свою корпоративну структуру.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • «Я йду, тому що хочу звільнити час і простір для власних досліджень», – написала вона на своїй сторінці в X.
  • Мураті все ще працює в OpenAI, поки веде переговори про свій вихід із компанії, стверджують джерела. Вона була частиною творця ChatGPT протягом 6,5 років і навіть була на посаді генерального директора в листопаді минулого року. Мураті обіймала цю посаду чотири дні, доки Сем Альтман не повернувся після інтенсивного тиску з боку інвесторів та персоналу.
  • Відповідно до її профілю в LinkedIn, Мураті приєдналася до OpenAI як «віце-президент з прикладного ШІ та партнерства» у грудні 2020 року і була підвищена до технічного директора у травні 2022 року. До OpenAI вона працювала у стартапі віртуальної та доповненої реальності Leap Motion та в Tesla.
  • Будучи технічним директором, Мураті часто зʼявлялася разом з Альтманом як представниця творця ChatGPT. Коли OpenAI у травні запустила свою модель GPT-4o, здатну вести реалістичну голосову розмову, Мураті вела презентацію.

Контекст

За рік OpenAI пережила низку гучних виходів. Лише двоє з 11 засновників OpenAI залишилися в компанії. Мураті, Зоф і МакГрю є останніми з менедженту OpenAI, які оголосили про свій вихід з компанії. У серпні співзасновник OpenAI Джон Шульман заявив, що він приєднався до конкуруючої компанії ШІ Anthropic, а інший співзасновник Грег Брокман також, що бере відпустку до кінця року. 

Третій співзасновник, головний науковий співробітник Ілля Суцкевер, залишив OpenAI у травні.

За словами колишніх і нинішніх співробітників, поки стартап намагався оговтатися від нестабільності, виник розкол з приводу комерціалізації компанії та необхідності розробляти продукти, які б вона могла монетизувати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд