Категорія
Новини
Дата

Telegram відновив доступ до низки українських чат-ботів після блокування (оновлено)

Платформа Telegram напередодні заблокувала низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, повідомляло Головне управління розвідки Міноборони. Згодом доступ до ботів було відновлено, повідомили Forbes Ukraine у Мінцифрі.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ГУР заявляло, що блокування відбулось всупереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram декларувало.
  • Водночас у розвідці наголосили, що попри блокування боту – персональні дані в безпеці.
  • «Втім, попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних», – сказано у повідомленні.
  • ГУР відновлює роботу бота на інших платформах.
  • Також Telegram заблокував бота СБУ та офіційного бота Мінцифри «єВорог», повідомив Центр стратегічних комунікацій. Через «єВорог» можна було повідомляти про виявлення російської техніки чи окупантів, відправляти точну геолокацію їхнього розташування, а також фото та відео.
  • Оновлено. У Мінцифри повідомили Forbes Ukraine, що боти вже розблоковані.

Контекст

За час великої війни третина українців звикли читати новини в Telegram. Топові канали мають понад 1 млн підписників і обганяють традиційні медіа. Хоча здебільшого канали анонімні, а якість новин інколи сумнівна, доходи власників найбільших сіток можуть доходити до $1 млн на місяць. Як працює цей бізнес – у матеріалі Forbes Ukraine.

Месенджер Telegram має 900 млн користувачів і наближається до прибутковості, заявив у березні засновник Павло Дуров в інтервʼю Financial Times. Додаток для обміну повідомленнями заробляє сотні мільйонів доларів на рекламному бізнесі, сказав він.

З кінця березня 2024-гоЦентр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки, СБУ та нардепи розробляють законопроєкт про посилення відповідальності за поширення російської пропаганди в медіа під час війни, розповів Forbes керівник ЦПД Андрій Коваленко. Регулювати ворожу дезінформацію планують і в класичних ЗМІ, і в соцмережах. Детальніше – читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні