Категорія
Новини
Дата

Telegram відновив доступ до низки українських чат-ботів після блокування (оновлено)

1 хв читання

Платформа Telegram напередодні заблокувала низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, повідомляло Головне управління розвідки Міноборони. Згодом доступ до ботів було відновлено, повідомили Forbes Ukraine у Мінцифрі.

Ключові факти

  • ГУР заявляло, що блокування відбулось всупереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram декларувало.
  • Водночас у розвідці наголосили, що попри блокування боту – персональні дані в безпеці.
  • «Втім, попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних», – сказано у повідомленні.
  • ГУР відновлює роботу бота на інших платформах.
  • Також Telegram заблокував бота СБУ та офіційного бота Мінцифри «єВорог», повідомив Центр стратегічних комунікацій. Через «єВорог» можна було повідомляти про виявлення російської техніки чи окупантів, відправляти точну геолокацію їхнього розташування, а також фото та відео.
  • Оновлено. У Мінцифри повідомили Forbes Ukraine, що боти вже розблоковані.

Контекст

За час великої війни третина українців звикли читати новини в Telegram. Топові канали мають понад 1 млн підписників і обганяють традиційні медіа. Хоча здебільшого канали анонімні, а якість новин інколи сумнівна, доходи власників найбільших сіток можуть доходити до $1 млн на місяць. Як працює цей бізнес – у матеріалі Forbes Ukraine.

Месенджер Telegram має 900 млн користувачів і наближається до прибутковості, заявив у березні засновник Павло Дуров в інтервʼю Financial Times. Додаток для обміну повідомленнями заробляє сотні мільйонів доларів на рекламному бізнесі, сказав він.

З кінця березня 2024-гоЦентр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки, СБУ та нардепи розробляють законопроєкт про посилення відповідальності за поширення російської пропаганди в медіа під час війни, розповів Forbes керівник ЦПД Андрій Коваленко. Регулювати ворожу дезінформацію планують і в класичних ЗМІ, і в соцмережах. Детальніше – читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні