Tesla розробляє суперкомпʼютер Dojo, який може збільшити її капіталізацію на $600 млрд – прогноз Morgan Stanley /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Tesla розробляє суперкомпʼютер Dojo, який може збільшити її капіталізацію на $600 млрд – прогноз Morgan Stanley

Shutterstock

Суперкомпʼютер Dojo компанії Tesla може призвести до стрибка ринкової вартості автовиробника майже на $600 млрд за рахунок стимулювання впровадження роботаксі та його програмних послуг, пише Reuters із посиланням на аналітиків Morgan Stanley.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виробник електромобілів у липні розпочав розробку суперкомпʼютера, що використовується для навчання моделей штучного інтелекту для безпілотних автомобілів. Tesla планує витратити понад $1 млрд на Dojo протягом наступного року.
  • Dojo може відкрити нові доступні ринки, які «виходять далеко за рамки продажу автомобілів за фіксованою ціною», заявили аналітики Morgan Stanley.
  • Брокерська компанія з Уолл-стріт підвищила рекомендацію щодо акцій Tesla і зробила їх «кращим вибором», замінивши акції Ferrari, зареєстровані в США. Акції Tesla зросли майже на 5,7%, до $262,63 на премаркеті.
  • Morgan Stanley підвищив цільовий показник за акціями Tesla на 12-18 місяців на 60%, до $400, – найвищого показника серед брокерських компаній Уолл-стріт згідно з даними LSEG – що, за його оцінками, дасть виробнику електромобілів ринкову капіталізацію близько $1,39 трлн.
  • Для порівняння, його поточна ринкова вартість становить близько $789 млрд після того, як у пʼятницю, 8 вересня, акції закрилися на рівні $248,5.
  • Очікується, що Dojo принесе найбільшу вигоду в галузі програмного забезпечення та послуг. Morgan Stanley підвищив оцінку доходів від бізнесу мережевих послуг Tesla до $335 млрд 2040 року з $157 млрд раніше.

Контекст

За підсумками другого кварталу 2023 року глобальні постачання Tesla зросли на 83%. Цьому сприяли як стрімке зниження цін на самі електромобілі, так і значні знижки під час їхнього продажу, оскільки конкуренція на ринку посилюється.

Місяці знижок на електромобілі Tesla вже позначилися на валовій маржі компанії, яка у другому кварталі знизилася до 18,1%. Це – найнижчий показник з другого кварталу 2019 року.

Проте маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022-му, а General Motors Co. – близько 6,6%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні