Гігафабрика Tesla у Шанхаї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Завод Tesla у Шанхаї у липні збільшив постачання електромобілів у 2,3 раза

1 хв читання

Гігафабрика Tesla у Шанхаї Фото Getty Images

Гігафабрика Tesla у китайському Шанхаї в липні 2023 року поставила 64 285 електромобілів, що у 2,3 раза (на 128%) більше, ніж роком раніше, пише Синьхуа.

Ключові факти

  • Загалом з початку року завод поставив понад 540 000 одиниць авто, перевищивши кількість постачань за весь 2021 рік.
  • У компанії зазначили, що рівень локалізації автозапчастин, що використовуються на заводі, перевищив 95%.

Контекст

Шанхайський завод Tesla, який розпочав роботу у 2019 році, за підсумками 2022-го поставив 710 000 електромобілів, що на 48% перевершило показник попереднього року.

Недавно шанхайська гігафабрика Tesla почала експортувати Model Y до Південної Кореї. Раніше авто для південнокорейського ринку виготовлялися на підприємстві у Фрімонті (США).

Крім того, з початку цього року Model 3 та Model Y, вироблені у КНР, експортуються до Таїланду.

За підсумками другого кварталу 2023 року глобальні постачання Tesla зросли на 83%. Цьому сприяли як стрімке зниження цін на самі електромобілі, так і значні знижки під час їхнього продажу, оскільки конкуренція на ринку посилюється.

Місяці знижок на електромобілі Tesla вже позначилися на валовій маржі компанії, яка у другому кварталі знизилася до 18,1%. Це – найнижчий показник з другого кварталу 2019 року.

Проте Маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022-му, а General Motors Co. – близько 6,6%.

Китай є другим за величиною після США ринком збуту для Tesla. Наприкінці травня засновник і гендиректор Tesla Ілон Маск вперше за три роки відвідав Китай. Мільярдер зустрічався з високопосадовцями, включаючи міністра закордонних справ та міністра промисловості КНР, з якими обговорив розширення свого бізнесу в Китаї й розвиток індустрії виробництва електроавтомобілів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні