Гігафабрика Tesla у Шанхаї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Завод Tesla у Шанхаї у липні збільшив постачання електромобілів у 2,3 раза

Гігафабрика Tesla у Шанхаї Фото Getty Images

Гігафабрика Tesla у китайському Шанхаї в липні 2023 року поставила 64 285 електромобілів, що у 2,3 раза (на 128%) більше, ніж роком раніше, пише Синьхуа.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом з початку року завод поставив понад 540 000 одиниць авто, перевищивши кількість постачань за весь 2021 рік.
  • У компанії зазначили, що рівень локалізації автозапчастин, що використовуються на заводі, перевищив 95%.

Контекст

Шанхайський завод Tesla, який розпочав роботу у 2019 році, за підсумками 2022-го поставив 710 000 електромобілів, що на 48% перевершило показник попереднього року.

Недавно шанхайська гігафабрика Tesla почала експортувати Model Y до Південної Кореї. Раніше авто для південнокорейського ринку виготовлялися на підприємстві у Фрімонті (США).

Крім того, з початку цього року Model 3 та Model Y, вироблені у КНР, експортуються до Таїланду.

За підсумками другого кварталу 2023 року глобальні постачання Tesla зросли на 83%. Цьому сприяли як стрімке зниження цін на самі електромобілі, так і значні знижки під час їхнього продажу, оскільки конкуренція на ринку посилюється.

Місяці знижок на електромобілі Tesla вже позначилися на валовій маржі компанії, яка у другому кварталі знизилася до 18,1%. Це – найнижчий показник з другого кварталу 2019 року.

Проте Маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022-му, а General Motors Co. – близько 6,6%.

Китай є другим за величиною після США ринком збуту для Tesla. Наприкінці травня засновник і гендиректор Tesla Ілон Маск вперше за три роки відвідав Китай. Мільярдер зустрічався з високопосадовцями, включаючи міністра закордонних справ та міністра промисловості КНР, з якими обговорив розширення свого бізнесу в Китаї й розвиток індустрії виробництва електроавтомобілів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні