Категорія
Новини
Дата

Tesla придбала у Шанхаї земельну ділянку під гігафабрику з виробництва накопичувачів енергії

Американський автовиробник Tesla придбав землю у Шанхаї під новий проєкт – гігафабрику, яка на початковому етапі вироблятиме 10 000 накопичувачів енергії Megapack на рік, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Церемонія підписання угоди про придбання землі для реалізації проєкту відбулася у пʼятницю вранці у Шанхаї.
  • Будівництво проєкту, який буде здатний виробляти 10 000 накопичувачів на рік, планується розпочати у першому кварталі 2024 року, а саме виробництво розпочнеться у четвертому кварталі.
  • Tesla заплатила 222,42 млн юанів ($31,13 млн) за права користування ділянкою площею 19,7 га, йдеться в окремій заяві уряду. Майданчик знаходиться поряд з існуючим заводом Tesla, що виробляє автомобілі Model 3 та Model Y.
  • У квітні Tesla заявляла, що розпочне будівництво у третьому кварталі цього року, а виробництво очікується у другому кварталі наступного.

Контекст

Китай став ключовим виробничим центром компанії Tesla. У 2022 році на заводі в Шанхаї буде випущено понад 710 000 автомобілів, що становить близько 52% світового виробництва компанії. Але споживчий попит у Китаї – найбільшому у світі ринку автомобілів та електромобілів – постраждав від уповільнення економічного зростання.

Megapack – це акумулятор для накопичення енергії та підтримки енергозабезпечення, його використання сприяє стабільності електромереж і запобігає перебоям у їх роботі, повідомляє Tesla. Обсяг 10 000 Megapack еквівалентний майже 40 гВт·год електроенергії.

Tesla за результатами третього кварталу збільшила виторг на 9%, водночас чистий прибуток впав у 1,8 раза. Валова маржа на автомобіль, скоригована з урахуванням кредитів (які різко зросли) і лізингу, знизилася удвічі порівняно з минулим роком, до приблизно $7000, що є найнижчим показником з початку 2018-го. Чистий прибуток зменшився до $1,85 млрд, або $0,53 у розрахунку на акцію, порівняно з $3,29 млрд, або $0,95 на акцію, за аналогічний період 2022-го. Валова рентабельність зменшилася до 17,9% порівняно з 25,1% роком раніше та 18,2% у другому кварталі 2023-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні