Категорія
Новини
Дата

Tesla готова інвестувати $2 млрд у будівництво заводу в Індії, але з умовами – Economic Times

Американський виробник електромобілів Tesla готовий інвестувати до $2 млрд у будівництво свого заводу в Індії, якщо уряд країни знизить імпортне мито на його авто до 15% протягом перших двох років. Про це пише Economic Times з посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Уряд Індії проводить нову політику в галузі електромобілів, обіцяючи знизити податки на імпорт до 15%, в порівнянні з нинішніми 100% для автомобілів вартістю понад $40 000 та 70% для решти в обмін на зобовʼязання автокомпаній перед місцевою владою.
  • Tesla під керівництвом Ілона Маска готова інвестувати до $500 млн, якщо уряд схвалить зниження мита на 12 000 автомобілів і до $2 млрд на 30 000 автомобілів.
  • Індійські урядовці розглядають пропозицію Tesla щодо інвестицій у $2 млрд, але з можливістю зменшення кількості автомобілів ввезених за зниженим митом, зазначає видання. Нещодавно відбувся перший раунд обговорення пропозиції з керівниками Tesla.
  • За даними ET, Tesla може взяти на себе зобов’язання локалізувати до 20% вартості автомобілів, вироблених в Індії, за два роки та збільшити цей показник до 40% за чотири роки.
Tesla готова інвестувати $2 млрд у будівництво заводу в Індії, але з умовами – Economic Times /Фото 1

Інфографіка: Economic Times

Контекст

Якщо уряд Індії все ж затвердить нову політику у галузі електромобілів, то це може призвести до різкого зниження вартості імпортних електромобілів, що не сподобається місцевим виробникам. Також світові виробники отримають доступ до найбільшого в світі і швидкозростаючого автомобільного ринку, де продажі електромобілів становлять менше 2%.

Крім того, нижчі податки на імпорт можуть допомогти Tesla продавати повний асортимент моделей в Індії, а не тільки новий автомобіль, який вона хоче виробляти на місці.

Неназваний індійський чиновник заявив, що в уряді не підтримують будь-які винятки для окремих компаній. «Підхід уряду спрямований на галузь у цілому, а не на якусь конкретну компанію, оскільки у нас є дуже сильні вітчизняні компанії в цьому секторі», – сказав чиновник, додавши, що будь-які запропоновані стимули будуть однаковими як для вітчизняних, так і для іноземних інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні