Tesla Model 3 /tesla.com
Категорія
Новини
Дата

Tesla призупинить виробництво на заводі в Китаї наприкінці цього місяця (Оновлено)

tesla.com

Виробник електромобілів Tesla Inc. поетапно призупинятиме виробництво на своєму заводі у Шанхаї з кінця місяця до початку січня на тлі модернізації виробничої лінії та уповільнення споживчого попиту, пише Bloomberg. Напередодні стало відомо, що Tesla скоротить виробничі зміни на заводі вже в понеділок і відкладе приймання на роботу деяких нових співробітників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За інформацією джерел, більшість робітників на складальних лініях Model Y та Model 3 не будуть потрібні в останній тиждень грудня, перебої з випуском Model Y можуть тривати до початку січня.
  • За словами іншого джерела, виробництво седана Model 3 може бути знову призупинено під час китайського Нового року, що у 2023 році припадає на кінець січня, щоб забезпечити подальшу модернізацію та технічне обслуговування обладнання для оновленої версії моделі.
  • Вчора агентство повідомляло, що завод працюватиме у дві зміни по 9,5 годин на день, порівнюючи з нинішніми двома змінами по 11,5 годин. Зміна у графіку запланована на понеділок, хоча, за словами джерел, до нього можуть бути внесені корективи. 
  • За даними інформаторів, коротші зміни призведуть до скорочення щомісячної заробітної плати виробничому персоналу.
  • Раніше цього тижня Bloomberg писав, що Tesla планує цього місяця скоротити виробництво на заводі в Шанхаї з виробничих ліній Model Y та Model 3 приблизно на 20%. 
  • Крім того, за словами інших джерел, процес адаптації деяких нових співробітників було припинено. Деякі залучені на виробництві співробітники, які мали стати до роботи в листопаді, зокрема в акумуляторних майстернях Tesla та на конвеєрах зі збирання автомобілів, дістали від компанії інформацію про те, що дати початку їхньої роботи буде відкладено. 
  • Один з інформаторів повідомив, що рекрутер Tesla сказав співробітникам, щоб вони були готові розпочати роботу після китайського Нового року, який припадає на кінець січня, бо зараз немає гострої потреби в додаткових працівниках.

Контекст

Tesla в Китаї стикається з жорсткішою конкуренцією з боку місцевих виробників електромобілів на найбільшому у світі автомобільному ринку. Нещодавнє зниження цін та заохочувальні пропозиції сигналізували про те, що попит не встигає за зростанням пропозиції після того, як модернізація заводу збільшила потужність приблизно до 1 мільйона автомобілів на рік.

Днями Tesla навіть запропонувала субсидії в обсязі 6000 юанів ($860) клієнтам, які купують і отримують нові автомобілі цього місяця.

Китай відіграє ключову роль для Tesla, і подальше зростання на найбільшому у світі ринку електромобілів має вирішальне значення для досягнення мети.

Минулого місяця Tesla закрила свій флагманський виставковий зал у Китаї. Агентство Reuters повідомило у вересні, що Tesla розглядає можливість закриття деяких виставкових залів у розкішних торгових центрах у таких містах, як Пекін, після того, як відвідуваність впала на тлі COVID-обмежень.

За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, за перші девʼять місяців 2022 року Tesla продала 318 151 автомобіль у Китаї, що на 55% більше, ніж роком раніше. Для порівняння: загальний продаж електромобілів та гібридів зріс на 113,2%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні