Категорія
Новини
Дата

Титанові підприємства Фірташа скоротили видобування ільменітової руди на понад третину в 2022 році

У 2022 році підприємства титанового бізнесу Group DF видобули ільменітової руди 1,8 млн куб. м (-36,8%) та виробили 103 600 т ільменітового концентрату (-27%). Про це йдеться у пресрелізі групи. Падіння виробництва група пов'язує з війною в Україні та падінням попиту у світі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • На виробничі результати титанового бізнесу негативно вплинули війна та її наслідки – світова рецесія в багатьох галузях і відповідне падіння глобального попиту на фарби, лаки, вироби з пластмаси, меблі тощо, зазначили в Group DF. 
  • Зменшення споживання пігменту, який використовується для виробництва лаків і фарб, у світі пов’язане з падінням зокрема будівельної галузі. «Світова рецесія та зменшення попиту призвели до суттєвого падіння світових цін на титанову продукцію», – зазначив Олег Арестархов, керівник департаменту корпоративних комунікацій Group DF. 
  • За його словами, значне зменшення обсягів виробництва відбулось через зупинку або суттєве зменшення виробництва у найбільших світових виробників пігментного діоксиду титану – таких як Venator, Kronos, Precheza, Chemours, Tronox. 
  • «Вони знизили навантаження потужностей відповідно до зниженого попиту. Дуже логічно, що у всьому світі «просіла» добувна галузь, яка поставляє сировину для виготовлення пігментів. Україна не стала виключенням», – наголосив Арестархов.
  • В Group DF зазначають, що попит на титанову продукцію у світі та ціни на титановий концентрат і двоокис титану відновлюватимуться разом із відновленням економік провідних країн. 
  • У компанії відзначили, що виробничі результати титанового бізнесу Group DF у 2023 році напряму залежатимуть від двох взаємопов’язаних факторів – термінів закінчення війни в Україні та термінів виходу глобальної економіки з рецесії.
  • Попри падіння обсягів виробництва, підприємства титанового бізнесу групи за рік майже подвоїли податки у бюджети всіх рівнів – сплачені податки та збори зросли на 49,3% і склали 185,4 млн грн, зазначили в Group DF.

Контекст

Напрямок видобутку титанового бізнесу Group DF включає два діючі ГЗК (Межиріченський ГЗК і «Валки-Ільменіт») і два споруджувані ГЗК – Стремигородський ГЗК (Житомирська область) і Мотронівський ГЗК (Дніпропетровська область).

Максимальна проєктна потужність Межиріченського ГЗК становить 180 000 т ільменітового концентрату на рік, а «Валки-Ільменіт» – 65 000 т.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в низці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF інвестує в газорозподільну, хімічну, титанову й портову галузі. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні