Категорія
Новини
Дата

Дональд Трамп готовий призначити Ілона Маска своїм радником

2 хв читання

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп у разі свого обрання розгляне можливість скасування податкової пільги у розмірі $7500 на купівлю електромобілів і готовий призначити генерального директора Tesla Ілона Маска на посаду в кабінеті міністрів чи радником, повідомив він у інтервʼю Reuters.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Податкові пільги та стимули, як правило, не дуже хороша річ», – сказав Трамп після передвиборного заходу в Йорку, штат Пенсільванія, щодо пільг на електромобілі.
  • На запитання, чи розглядатиме він призначення Маска на посаду радника чи посаду в кабінеті міністрів, Трамп відповів, що розгляне. «Він дуже розумний хлопець. Я б, звичайно, зробив це…», – сказав Трамп.
  • Минулого місяця Маск публічно підтримав Трампа у президентських перегонах США. 
  • У разі обрання Трамп може вжити заходів щодо скасування правил Міністерства фінансів США, які спростили автовиробникам використання пільги у розмірі $7500, або попросити Конгрес США повністю її скасувати. Трамп, коли був президентом, прагнув скасувати податкову пільгу на електромобілі, яку пізніше було розширено президентом Джо Байденом у 2022 році.
  • «Я не приймаю остаточного рішення з цього питання, – сказав Трамп про податкову пільгу на електромобілі. – Я великий шанувальник електромобілів, але я шанувальник автомобілів із бензиновим двигуном, а також гібридів і всього іншого, що зʼявиться».
  • Трамп заявив, що здійснить кроки, щоб перешкодити експорту автомобілів із Мексики для споживачів у США, ввівши нові мита, і не дозволить китайським автовиробникам будувати нові заводи в Мексиці для автомобілів на ринку США. 
  • Водночас Трамп заявив, що відкритий для китайських та інших автовиробників, які будують автомобілі у Сполучених Штатах.

Контекст

Нещодавно Дональд Трамп провів двогодинну бесіду в ефірі X із мільярдером Ілоном Маском. Під час неї він заявив, що «внутрішні вороги» небезпечніші за зовнішніх противників, таких як Росія і Китай. Маск, найбагатша людина у світі, заявив про свою підтримку Трампа невдовзі після замаху на колишнього президента.

Маск, який очолює індекс мільярдерів Bloomberg із чистим капіталом у $227,3 млрд, має намір використати свій величезний статок, щоб переламати хід перегонів за Трампа.

Маск працював у консультативних радах Білого дому, коли Трамп був президентом, але пішов після того, як республіканець вирішив вийти із Паризької угоди щодо клімату.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд