Дональд Трамп /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Дональду Трампу висунули 34 кримінальних звинувачення. Колишній президент США все спростовує

Дональд Трамп Фото Getty Images

Колишнього президента США Дональда Трампа звинувачують в організації схеми з метою підтримки президентської кампанії 2016 року, зокрема, у виплаті грошей за нерозголошення інформації, яка могла викликати небезпечні сексуальні звинувачення, пише The Wall Street Journal. Прокуратура Манхеттена звинуватила Трампа у 34 кримінальних злочинах, повʼязаних із фальсифікацією ділової документації.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Трамп у суді не визнав себе винним, у нього зняли відбитки пальців, а одразу після засідання він попрямував до аеропорту. Трамп неодноразово називав цю справу політично мотивованою і наголосив, що не зробив нічого протизаконного.
  • У 13-сторінковому викладі фактів прокуратура стверджувала, що колишній президент багато років намагався реалізувати «незаконну схему», щоб допомогти своїй кампанії, а потім приховати це. 
  • Зазначається, що Трамп фальсифікував документи, щоб приховати «компрометуючу інформацію від виборців під час президентських виборів 2016 року».
  • Прокуратура послалася на три платежі, зроблені від імені Трампа: $130 000, виплачених порнозірці Стормі Деніелс; $150 000, виплачених колишній моделі Playboy Карен Макдугал компанією American Media, материнською компанією National Enquirer; і $30 000, виплачених американськими ЗМІ колишньому швейцару офісу Трампа, який стверджував, що Трамп є батьком позашлюбної дитини.
  • Деніелс і Макдугал стверджували, що раніше мали сексуальні контакти з Трампом.
  • За даними прокуратури, Трамп, який заперечує сексуальні контакти, пізніше відшкодував адвокату Майклу Коену платіж для Деніелс щомісячними виплатами, замаскованими в бухгалтерських книгах Trump Organization під судові витрати.
  • «Відповідач викликав фальсифікацію ділових записів своїх організацій, щоб приховати свою злочинну поведінку та злочинну поведінку інших осіб», – стверджує сторона обвинувачення.
  • 34 пункти обвинувального висновку стосуються звинувачень в 11 фальсифікованих рахунках, 12 фальсифікованих записах у головній бухгалтерській книзі та 11 чеках, у яких таємні виплати грошей вказані в якості авансових платежів.

Контекст

Звинувачення Трампа є історичним моментом в американській політиці: вперше колишньому президенту було висунуто звинувачення і він може бути притягнутий до відповідальності за злочин. 

Ситуація ускладнюється тим, що судовий розгляд, найімовірніше, продовжуватиметься, доки Трамп перебуває у передвиборчій кампанії, намагаючись балотуватися на другий президентський термін.

76-річному Трампу навряд чи загрожує увʼязнення, якщо його визнають винним. Звинувачення у фальсифікації ділових записів першого ступеня відносяться до тяжких злочинів класу E, найнижчого рівня, і тягнуть за собою максимальне покарання у вигляді чотирьох років увʼязнення, хоча злочинці, які вперше вчинили такий злочин, зазвичай отримують набагато легше покарання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні