Дональд Трамп /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

YouTube відновив канал Трампа після понад дворічного блокування

Дональд Трамп Фото Getty Images

Компанія YouTube, що належить Alphabet Inc, у пʼятницю, 17 березня, зняла обмеження на канал попереднього президента США Дональда Трампа після понад дворічного блокування через заворушення у Капітолії 6 січня 2021 року, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Тепер Трамп має доступ до ключових інструментів для збору коштів на політичні цілі та можливість охопити загалом 146 млн підписників на трьох основних технологічних платформах, оскільки він знову балотується на пост президента у 2024 році.
  • «Ми ретельно оцінили ризик насильства, що зберігається в реальному світі, врівноважуючи шанси виборців почути однаково думку основних національних кандидатів напередодні виборів», – йдеться у повідомленні YouTube.

Контекст

YouTube забанив Трампа у 2021 році за порушення його політики підбурювання до насильства після того, як його прихильники штурмували Капітолій США, коли Конгрес почав підтверджувати перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Трамп відновлює доступ до облікових записів у соціальних мережах, які він використав протягом усієї своєї кампанії 2016 року та на посаді президента, щоб боротися з суперниками й нарощувати базу послідовників. Водночас окружна прокуратура Манхеттена розглядає кримінальні звинувачення, які Трамп та його союзники вважають політично вмотивованими.

Наразі колишній президент США користується своєю платформою Truth Social, яку заснував наприкінці 2021 року і де має майже 5 млн підписників.

Акаунт Трампа у Twitter відновлений у листопаді новим власником Ілоном Маском після проведення опитування на платформі, чи варто дозволити колишньому президентові повернутися на сайт

Meta Platforms Inc відновила акаунти Трампа у Facebook та Instagram на початку цього року. Зазначається, якщо Трамп ще раз порушить політику Meta щодо контенту, його облікові записи буде знов заблоковано на термін від одного місяця до двох років, «залежно від серйозності порушення». Трампа заблокували у Facebook та Instagram після нападу на Капітолій 6 січня два роки тому. У той час генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що Трампа усунено за провокування насильства й схвалення дій бунтівників. 

Meta була однією з перших платформ, що забанили колишнього президента, фактично вилучивши всі його облікові записи з основних соціальних мереж.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні