Трасс подала у відставку з посади премʼєр-міністра Великої Британії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Трасс подала у відставку з посади премʼєр-міністра Великої Британії

Трасс подала у відставку з посади премʼєр-міністра Великої Британії Фото Getty Images

Премʼєр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила про свою відставку, вона перебувала на посаді усього півтора місяця, пише BBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перед десятками репортерів вона заявила, що прийшла до влади у період «великої економічної та міжнародної нестабільності».
  • «Я вступила на посаду в період великої економічної та міжнародної нестабільності. Сімʼї та підприємства турбувалися про те, як оплачувати свої рахунки. Незаконна війна Путіна в Україні загрожує безпеці всього нашого континенту. І нашу країну надто довго стримувало низьке економічне зростання. Я була обрана Консервативною партією із мандатом змінити це», – сказала Трасс.
  • Вона додала: «Ми виклали бачення економіки з низькими податками та високим зростанням, яка скористається свободами Brexit. Я визнаю, що з огляду на ситуацію я не можу виконати мандат, за яким мене обрала Консервативна партія».
  • Вона зазначила, що вже повідомила королю Карлу ІІІ про своє рішення. Трасс подає у відставку з посади лідера Консервативної партії, а відповідно і премʼєра.
  • «Сьогодні вранці я зустрілась із головою Комітету 1922 року, сером Гремом Брейді. Ми домовилися, що наступного тижня відбудуться вибори керівництва. Це дозволить нам залишатися на шляху до виконання наших бюджетних планів та підтримувати економічну стабільність та національну безпеку нашої країни», – заявила премʼєр.
  • Трасс лишатиметься на посаді, поки не буде обрано її наступника.

Контекст

5 вересня на виборах лідера Консервативної партії Великої Британії перемогла Ліз Трасс, міністерка закордонних справ. Результати виборів було оголошено на зʼїзді партії. Трасс стала новим британським премʼєр-міністром.

Трасс у фінальному турі виборів набрала 81 326 голосів та перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака (60 399 голосів).

Трасс стала четвертим премʼєр-міністром від консерваторів після виборів 2015 року. Протягом цього періоду країна переживала кризу за кризою і тепер зіткнулася з ризиком тривалої рецесії, спровокованої стрімкою інфляцією, яка в липні досягла 10,1%.

Ліз Трасс замінила на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні.

Під час передвиборної кампанії Трасс обіцяла бути «найбільшим другом» України за прикладом Джонсона, якщо переможе на виборах на посаду лідера консерваторів. Вона також заявляла, що в разі обрання на посаду голови уряду буде готова застосувати ядерну зброю, навіть якщо це означатиме «глобальне знищення».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні