Категорія
Новини
Дата

Ліз Трасс стане новим премʼєр-міністром Великої Британії

На виборах лідера Консервативної партії Великої Британії перемогла чинна міністерка закордонних справ Ліз Трасс, пише Reuters. Результати виборів було оголошено на зʼїзді партії в понеділок. Трасс стане новим британським премʼєр-міністром.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Трасс у фінальному турі виборів набрала 81 326 голосів та перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака (60 399 голосів).
  • «Нам потрібно показати, що ми досягнемо результатів протягом наступних двох років. Я виступлю зі сміливим планом щодо зниження податків і розвитку нашої економіки», – сказала Трасс після оголошення результатів.
  • Трасс стане четвертим премʼєр-міністром від консерваторів після виборів 2015 року. Протягом цього періоду країна переживала кризу за кризою і тепер зіткнулася з ризиком тривалої рецесії, спровокованої стрімкою інфляцією, яка в липні досягла 10,1%.

Контекст

Ліз Трасс замінить на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні. Джонсон офіційно продовжуватиме виконувати обов’язки глави уряду до 6 вересня, коли на прийомі у королеви Єлизавети ІІ в маєтку Балморал у Шотландії він подасть у відставку, пише ЄП. Тоді ж нова лідерка Консервативної партії на зустрічі з королевою офіційно отримає запрошення для формування нового складу уряду.

Під час передвиборної кампанії Трасс обіцяла бути «найбільшим другом» України за прикладом Джонсона, якщо переможе на виборах на посаду лідера консерваторів. Вона також заявляла, що в разі обрання на посаду голови уряду буде готова застосувати ядерну зброю, навіть якщо це означатиме «глобальне знищення».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні