Категорія
Новини
Дата

Трейдер Glencore очолить угоду на $9 млрд щодо купівлі вугільного підрозділу Teck

Канадська видобувна компанія Teck Resources Ltd. збирається продати свій вугільний бізнес сировинному трейдеру та гірничодобувній компанії Glencore, японській Nippon Steel Corp та південнокорейській Posco в межах угоди вартістю майже $9 млрд, пише Bloomberg. Придбання ще більше зміцнить позиції Glencore як однієї з найбільших вугледобувних компаній у світі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Раніше Glencore намагалася придбати всю канадську гірничодобувну компанію.
  • Джерела, знайомі з ходом переговорів, повідомили, що Glencore придбає 77% вугільного бізнесу Teck за $6,9 млрд. Nippon Steel зрештою отримає 20% в обмін на $1,7 млрд і свою частку в одному з підприємств Teck, а Posco отримає 3%, кажуть джерела.
  • Угода про продаж означатиме припинення конфлікту між Teck та Glencore після того, як на початку цього року швейцарський трейдер несподівана запропонував купити всю канадську гірничодобувну компанію, а потім розділити її на окремі фірми, орієнтовані на метали та вугілля. Teck неодноразово відхиляв пропозицію Glencore.
  • Приєднання бізнесу ще більше зміцнить позиції Glencore як однієї з найбільших вугледобувних компаній у світі. У червні компанія заявила, що, якщо її пропозиція буде успішною, вона намагатиметься виділити власні вугільні підприємства і обʼєднати їх з активами Teck.
  • Teck залишиться дрібнішою гірничодобувною компанією, яка буде зосереджена на міді та цинку – двох корисних копалин, які мають вирішальне значення для енергетичного переходу.

Контекст

У вересні стало відомо, що Glencore у липні цього року доставив тисячі тонн російської міді через Туреччину до Італії, ці постачання через треті країни приховують залежність Європи від російської сировини. Зокрема, зареєстрований на Лондонській біржі трейдер нафти та металів придбав не менш ніж 5000 т мідного листа виробництва російської Уральської гірничо-металургійної компанії (УГМК), який експортований з Туреччини до італійського порту Ліворно.

У Glencore заявили, що угода була «заключною частиною» контракту, укладеного до того, як Росія розпочала війну з Україною, і що компанія «не укладала жодних нових угод з УГМК від початку війни».

Glencore продовжує торгувати російським алюмінієм у рамках багаторічної угоди про постачання з виробником «Русалом», термін дії якої, як очікує генеральний директор Гері Нейгл, закінчується до кінця наступного року, залежно від обсягів торгівлі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні