Категорія
Новини
Дата

Центр протезування Superhumans Андрія Ставніцера готує франшизу. Forbes дізнався деталі

2 хв читання

Superhumans /надано пресслужбою Superhumans Center

Центр протезування Superhumans Андрія Ставніцера запустить франшизу Фото надано пресслужбою Superhumans Center

Команда центру протезування Superhumans розробляє кілька модифікацій франшиз, щоб клініки для адаптації військових можна було відкрити у кожному регіоні, повідомив Forbes Ukraine засновник ініціативи – співвласник порту TIS Андрій Ставніцер. За його оцінкою, в Україні зараз понад 200 000 людей із пораненнями різного типу.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Команда Superhumans хоче масштабувати і популяризувати унікальний досвід, поширити стандарти комплексної послуги та залучити нових партнерів, повідомив Ставніцер. Разом із Franchise Group центр розробляє кілька модифікацій франшиз – різних за вартістю, набором послуг і розміром команди.
  • Франшизу Superhumans зможуть купити навіть підприємці, у яких немає досвіду в медичній сфері.
  • Мінімальна модель передбачає запуск центру, в якому буде реабілітація не тільки після ампутації, а й після багатьох інших поранень. Такий формат вимагає менше персоналу та апаратури, а попит на неї в Україні перевищує пропозицію в десятки разів, пояснив Ставніцер. «Наша черга перевищує 3000 анкет, і розвантажити цю чергу – зокрема завдання, яке розв’яже франчайзинг», – каже він. 
  • Франчайзі зможуть заробляти, отримуючи кошти чи від НСЗУ, чи безпосередньо від клієнтів. При цьому материнська компанія залишиться безприбутковою, додав він. 
  • Розповідати про капітальні інвестиції чи вартість франшизи бізнесмен поки відмовився: «Це будуть абсолютно ринкові гроші, зрозумілі та доступні бізнесу», – зазначив Ставніцер.

Контекст

Superhumans – приватна ініціатива Андрія Ставніцера, співвласника порту TIS та Філіпа Грушка, партнера SD Capital. Підприємці вклали в центр $5,7 млн власних коштів, ще понад $50 млн нафандрейзили у трьох десятків донорів. Основними донорами є фонд The Howard G. Buffett Foundation (він надав $16 млн), Річард Бренсон (засновник корпорації Virgin), харчова корпорація Cargill, Mastercard. Усі пацієнти отримують лікування в центрі безкоштовно. 

Перший центр Superhumans частково запрацював в середині квітня 2023-го на базі Львівського обласного шпиталю імені Юрія Липи у місті Винники в передмісті Львова. У червні 2024-го відбулося офіційне відкриття центру. 

Другий центр Superhumans в Україні має відкритися в Одесі. Фінансування на створення центру в Одесі надає уряд Франції. Загальна сума фінансування становить €4 млн. 

На серпень 2024 року в Україні працює понад 60 протезних підприємств, які покривають територіально майже всі регіони України, каже керівниця патронатної служби полку «Азов» Олена Толкачова. На протези від них потрібно чекати від одного до трьох місяців, додає вона.

Щорічно ринок протезування верхніх кінцівок в Україні зростатиме на 15–20%, прогнозують в Pro-Consulting. Чому за наявності попиту і грошей на ринку державі не вдається розігнати приватизацію протезних заводів – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд