Категорія
Новини
Дата

«Ця тварь [Шойгу] буде зупинена». Керівник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин оголосив «війну» військовому керівництву РФ

Пресслужба засновника ПВК «Вагнер» опублікувала аудіозвернення Євгена Пригожина, суть якого: Міноборони РФ завдало ракетного удару по табору найманців, багато загиблих, й тепер «армія» Пригожина висувається змінювати та карати військове керівництво Росії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Рада командирів ПВК «Вагнер» прийняла рішення: Зло, яке несе військове керівництво країни, буде зупинено. Прошу нікому не протистояти. Прошу всіх зберігати спокій. Справедливість у військах буде відновлена…», — заявив Пригожин.
  • Також в аудіо йдеться, що «вагнерівці» висуваються, і погрожують, що ті, хто чинитимуть опір, будуть знищені. 
  • «Нас 25 000, і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня. 25 000 чекає як тактичний резерв, а стратегічний резерв – це вся армія та вся країна. Усі, хто хоче, приєднуйтесь. Треба закінчувати з цим неподобством», — заявив Пригожин.
  • «За заклики до збройного заколоту» ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти керівника ПВК «Вагнер»Пригожина, повідомляє російське агентство ТАСС. «За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 20 років».
  • Через заяви Пригожина Московське управління ФСБ начебто «підняли по тривозі». На трасі Москва-Воронеж-Ростов-на-Дону ФСБ за підтримки СОБР виставляє блокпости, повідомляє російська служба BBC.
  • У Москві та Ростовській області запроваджується план «Фортеця», повідомляють російські ЗМІ. Екстренно збирають особовий склад, під посилену охорону взято всі найважливіші обʼєкти, органи державної влади та обʼєкти транспортної інфраструктури. По тривозі піднято підрозділи ОМОН та СОБР Росгвардії. Крім цього план передбачає готовність відбивати зовнішній напад.

Контекст

Раніше 23 червня Пригожин заявив, що табори ПВК «Вагнер» обстріляли ракетами. «Багато жертв. За інформацією бійців-свідків, удар був завданий з тилової сторони, тобто військовими МО РФ», — відмічав керівник вагнерівців.

Водночас Міноборони РФ спростувало його заяви та назвало їх провокацією. «Усі повідомлення і відеокадри, які поширюються в соціальних мережах від імені Євгена Пригожина щодо нанесення удару МО РФ по тиловим таборам ПВК «Вагнер», не відповідають дійсності і є інформаційною провокацією», — йдеться в заяві російського відомства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні