Категорія
Новини
Дата

Турецький e-commerce гігант Trendyol планує вийти на український ринок. Його контролює Alibaba Group

Турецький маркетплейс Trendyol Group, що працює в багатьох країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході, і спеціалізується у сфері моди та роздрібної торгівлі, планує найближчим часом вийти на український ринок. Про це розповіла міністерка економіки України Юлії Свириденко під час зустрічі з президентом компанії Trendyol Group Четіном Чагаляном.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Турецька компанія Trendyol Group, що контролюється китайською компанією Alibaba Group, планує найближчим часом вийти на український ринок. Така співпраця має стати взаємовигідною, як для турецького аналогу Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатись можливостями популярного маркетплейсу і продавати свої товари на експорт в інші країни, – сказала міністерка економіки України Юлія Свириденко.
  • «Українська індустрія моди добре розвивається навіть попри війну. Для нас дуже важливо надати можливість вітчизняним виробникам і брендам отримати доступ до нових ринків, щоб вони змогли експортувати свою продукцію у ще більшу кількість країн», – зазначила Свириденко.

Контекст

Заснована в Стамбулі у 2010 році, платформа електронної комерції Trendyol спеціалізується на таких товарах: одяг, взуття та аксесуари. У мережі близько 30 млн клієнтів і 250 000 ділових партнерів. Із 2018 року основний інвестор компанії – китайський гігант електронної комерції Alibaba Group.

У січні 2024-го стало відомо, що турецький гігант електронної комерції Hepsiburada.com планує розпочати діяльність в Україні попри війну. «Україна – складний, але важливий ринок для Туреччини», – наголосила генеральна директорка компанії Нілхан Онал Гьокчетекін. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні