Категорія
Новини
Дата

Китайська Alibaba відмовляється від виокремлення хмарного бізнесу на тлі обмежень США на чипи

Компанія Alibaba Group відмовилася від планів щодо виділення свого хмарного бізнесу, посилаючись на невизначеність, спричинену обмеженнями США на експорт чипів, що використовуються у додатках штучного інтелекту, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення США минулого місяця заборонити експорт до Китаю більшої кількості чипів, які використовуються в штучному інтелекті, створило серйозну невизначеність для великих технологічних компаній країни.
  • Alibaba у березні оприлюднила плани щодо розвитку хмарного бізнесу в рамках найбільшої реструктуризації за свою 24-річну історію. У березні аналітики підрахували, що вартість хмарного підрозділу може становити від $41 млрд до $60 млрд, але попередили, що його лістинг може привернути увагу як китайських, так і закордонних регулюючих органів через величезну кількість даних, якими вона управляє.
  • Акції Alibaba, зареєстровані на біржі у США, впали на 8,4%.
  • «Alibaba не буде добиватися повного виділення Cloud Intelligence Group у світлі невизначеності, викликаної недавніми обмеженнями США на експорт передових компʼютерних чипів», – заявив співзасновник Джозеф Цай. 
  • Натомість компанія зосередиться на розробці моделі сталого зростання, заснованої на попиті на штучний інтелект та послуги хмарних обчислень. Alibaba продовжить стратегічно інвестувати у хмарні технології в довгостроковій перспективі, а хмарний підрозділ продовжить підтримувати незалежну роботу.
  • Alibaba повідомила про виручку в другому кварталі в 224,79 млрд юанів ($31,01 млрд), що відповідає очікуваним аналітиками 224,32 млрд юанів.

Контекст

28 березня Alibaba Group повідомила, що планує розділитись на шість підрозділів та вивчає можливості лістингу для більшості з них. Рішення ухвалили на тлі обіцянок Пекіна послабити широкомасштабні регулятивні заходи та підтримувати приватні підприємства.

Китайський конгломерат електронної комерції заявив, що найбільша реструктуризація за його 24-річну історію спричинить поділ на шість підрозділів: Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Commerce Group, Local Services Group, Cainiao Smart Logistics Group, Global Digital Commerce Group та Digital Media.

Наступного дня після оголошення реструктуризації акції компанії злетіли на понад 16% у Гонконгу, трохи більше, ніж у Нью-Йорку, підвищивши ринкову вартість на понад $30 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні