Категорія
Новини
Дата

У «Дії» відновили перегляд та сплату штрафів автофіксації порушень ПДР

У застосунку «Дія» ​​відновили push-сповіщення про автофіксацію порушень на дорозі. Раніше послуга була недоступна з міркувань безпеки, повідомляє команда додатку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Користувачі «Дії» можуть переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами.
  • У застосунку нагадують, що державні реєстри певний час були відключені, зараз їхня робота поновлена.
  • Тож зараз можна переглянути в «Дії» історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна. 
  • «З push-сповіщенням у «Дії» ви будете завжди вчасно проінформовані про штрафи… Якщо порушення ПДР було зафіксовано автоматично, то людина може про нього навіть не знати», – кажуть у «Дії» та додають, що несплата штрафу призведе до відкриття виконавчого провадження, через яке можуть накласти арешт на банківські рахунки, не випустити за кордон тощо.

Контекст

Нещодавно Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортних засобів онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий. Для власників авто буде доступна реєстрація та перереєстрація транспортного засобу онлайн, через електронний кабінет водія або портал «Дія». Також передбачено можливість замовлення номерних знаків онлайн. 

Раніше в «Дію» повернувся шеринг техпаспорта, який став недоступним після 24 лютого з огляду на початок повномасштабної війни. Щоб поширити свій техпаспорт з іншою людиною, потрібно виконати сім кроків: обрати у меню «Послуги» шеринг авто, обрати транспортний засіб, визначити строк призначення належного користувача, заповнити дані про себе та зберегти заявку, після чого надіслати запит через QR-код або посилання. Аби підтвердити запит потрібно просканувати QR-код іншим користувачем, вказати свої дані та поставити «Дія.Підпис», після чого техпаспорт відобразиться в «Дії» іншої людини.

Також Міністерство цифрової трансформації додало нові послуги у застосунку та на порталі «Дія», зокрема з’явилися документи англійською мовою. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні