Категорія
Новини
Дата

У «Дії» запрацює послуга онлайн-продажу авто з 20 грудня – Зеленський

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск опівночі 20 грудня онлайн-послуги купівлі-продажу авто у «Дії», про це він повідомив на відкритті «Дія-Саміту», пише «Інтерфакс-Україна». Портал «Дія» наразі налічує 20 млн користувачів. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Можна буде купити або продати авто через смартфон й отримати новий техпаспорт і номери. І сьогодні уряд представить це в деталях», – сказав Володимир Зеленський.
  • Зокрема, продати чи купити авто можна буде за 15 хвилин, а потім отримати новий техпаспорт і номери поштою.
  • Президент додав, що цього тижня також через «Дію» має запрацювати обмін житлових сертифікатів, які видаються як компенсація за зруйноване через російську агресію житло. За його словами, понад 574 000 повідомлень про пошкоджене майно подано через «Дію». Загалом через російську агресію пошкоджено або знищено 318 000 квартир і 208 000 будинків, понад 1 млн українців втратили житло.
  • За словами Зеленського, у «Дії» наразі доступні 14 цифрових документів у смартфоні та понад 130 онлайн-сервісів.

Контекст

Влітку стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у застосунку «Дія» пʼять нових сервісів, зокрема розмитнення та перереєстрацію автомобілів

На третій рік існування порталом державних послуг «Дія» користується майже 20 млн користувачів, повідомив у листопаді віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час конференції Forbes Tech у Львові. На кінець листопада 2023-го у Мінцифри працюють над низкою нових послуг через «Дію». Серед них – «єВідновлення», «єНотаріат», документи про освіту, «єБронювання», «єШлюб», «єПідприємець», перереєстрація авто і «Дія Офіс». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні