У «Дії» запустять послугу «е-Підприємець». Хто зможе скористатись першим
Категорія
Новини
Дата

У «Дії» запустять послугу «е-Підприємець». Хто зможе скористатись першим

В «Дії» запрацює проєкт «е-Підприємець», який обʼєднає 12 послуг для бізнесу в одну онлайн-форму, повідомляє віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Напередодні 7 листопада уряд перевів цей експериментальний проєкт на постійну основу.

Ключові факти

Спочатку «е-Підприємець» запустять для кількох видів діяльності, зокрема:

  • салонів краси;
  • кафе;
  • точок продажу.

За словами віцепремʼєра, послугою зможуть скористатися не лише новостворені ФОПи, а й дійсні бізнеси.

  • «Наприклад, ви щойно відкрили кавʼярню. Отримуйте необхідні дозволи й подавайте декларацію на порталі «Дія». Жодних ксерокопій, паперів та марнування часу на поїздки в держоргани», – написав він.
  • Федоров додав, що «е-Підприємець» матиме антикорупційний ефект, завдяки можливості заповнювати заяви онлайн.

Контекст

Раніше в уряді заявляли, що антикорупційний та економічний ефект цифровізації за минулі два роки становить понад 16 млрд грн, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Зокрема, за рахунок усунення людського фактора.

7 листопада премʼєр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що завдяки «е-Підприємець» на порталі «Дія» можна буде отримати цілий пакет послуг: державна реєстрація фізособи-підприємця; реєстрація змін про ФОП; повідомлення про використання єдиного рахунку; реєстрація платником єдиного податку або платником ПДВ; відкриття банківського рахунку.

Минулого тижня у «Дії» з’явилася можливість сплачувати штрафи за адміністративні правопорушення з телефону чи комп’ютера. Нову послугу Мінцифри реалізувало разом з Державною судовою адміністрацією України, ДП «Центр судових послуг» та ДП «Інформаційні судові системи». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні