У ЄС обговорюють сплеск COVID у Китаї: Італія вводить тестування авіапасажирів і вимагає заходів для всього блоку /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У ЄС обговорюють сплеск COVID у Китаї: Італія вводить тестування авіапасажирів і вимагає заходів для всього блоку

Getty Images

Офіційні особи держав – членів ЄС зібралися для термінових переговорів щодо єдиного підходу блоку до раптового припинення Китаєм його політики zero-COVID і зростання кількості захворювань у країні, пише Financial Times. Франція, Німеччина та інші країни не планують запроваджувати обмеження на прибуття з Китаю, незважаючи на сплеск коронавірусу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зростання кількості випадків COVID-19 у Китаї та збільшення замовлень на міжнародні поїздки з країни спонукали США вимагати негативних результатів тестів для новоприбулих з Китаю, тоді як низка інших країн, включаючи Італію, запровадила тестування для авіапасажирів.
  • Італія вирішила перевіряти всі повітряні судна, які прибувають з Китаю, на наявність коронавірусу, а такі країни, як Франція, Велика Британія та інші, заявили, що не планують наслідувати цей приклад або чекають на додаткову інформацію.
  • Європейська комісія заявила, що у четвер вона скликала засідання комітету з охорони здоровʼя та безпеки блоку, до складу якого увійшли офіційні особи держав-членів, щоб «обговорити ситуацію з COVID-19 у Китаї та можливі заходи, які необхідно вжити скоординовано».
  • Італія, яка заявила, що 52% пасажирів одного післяріздвяного рейсу з Китаю до Мілана мали позитивний результат на коронавірус, звернулася до комісії із закликом до загальноблокової політики щодо прибулих китайців. 
  • За даними органів охорони здоровʼя, Норвегія та Фінляндія не розглядають можливість запровадження будь-яких умов для тих, хто прибуває з Китаю, тому що в скандинавських країнах вже зареєстровано значну кількість інфекцій COVID і мало мандрівників з азіатських країн у цю пору року.
  • Наразі невідомо, про що може домовитися комітет ЄС, але будь-яке рішення матиме лише рекомендаційний характер для урядів країн-членів. Водночас цей орган відіграв вирішальну роль в обміні інформацією та узгодженні спільних підходів в Європі у розпал пандемії.

Контекст

Політика «нульової терпимості до COVID» стала головним гальмом другої завбільшки економіки світу. Зрештою, Китай оголосив про широкомасштабні послаблення щодо спірних обмежень президента Сі Цзіньпіна, повʼязаних із коронавірусом, оскільки зʼявилися нові докази економічної шкоди від боротьби з пандемією.

Після цього у Китаї в перші 20 днів грудня заразилися коронавірусом 248 млн осіб, або майже 18% населення. Рівень зараження перевершив попередній щоденний рекорд близько 4 млн, встановлений у січні 2022 року.

Близько 85 млн осіб – третина з 267 млн громадян Китаю у віці 60 років і старше – не отримали третьої дози вакцини, необхідної для високого рівня захисту від варіанта коронавірусу Омікрон. Серед осіб віком 80 років і більше цей показник становить близько 60%, або 21 млн осіб, пише FT. Материкові китайці, які прагнуть отримати західні вакцини з матричною РНК, а не місцеві, стікаються до Макао, в єдину лікарню, яка пропонує щеплення туристам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні