Категорія
Новини
Дата

У Києві поки що не буде аварійного відключення електроенергії

У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням, аварійних відключень електроенергії поки що не буде, йдеться в повідомленні КМДА. Аварійно-рятувальні служби столиці працюють цілодобово в посиленому режимі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Однак у разі потреби для балансування енергосистеми за розпорядженням головного диспетчера НЕК «Укренерго» графік аварійних відключень буде застосований, заявляють у КМДА.
  • Також повідомляється, що відключення електроенергії не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури: медичних закладів, підприємств життєзабезпечення міста тощо.
  • У КМДА подякували киянам, які відгукнулись на заклик економити електроенергію. 
  • Наразі є технічні збої в роботі сайту «ДТЕК Київські електромережі», компанія активно працює над їх усуненням.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

10 жовтня через пошкодження інфраструктури російськими обстрілами у столиці та області довелося застосовувати аварійні відключення. 

Україна з 11 жовтня припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, повідомив напередодні міністр енергетики Герман Галущенко.

«Укренерго» вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло через масштабний ракетний обстріл енергетичної інфраструктури магістральних мереж.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі, сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні