Категорія
Новини
Дата

У Китаї мільярдера Цзяньхуа відправили за ґрати на 13 років і наклали рекордний штраф

Шанхайський суд засудив мільярдера Сяо Цзяньхуа до 13 років позбавлення волі у справі про хабарництво та шахрайство, його компанію Tomorrow Holdings оштрафували на 55 млрд юанів ($8,1 млрд), що є рекордною сумою для Китаю, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За версією слідства, у 2001–2021 роках Сяо Цзяньхуа та Tomorrow Holdings передавали акції, обʼєкти нерухомості чиновникам, таким чином підкуповуючи їх, щоб уникнути фінансового нагляду. Загальна сума хабарів склала понад 680 млн юанів (близько $100 млн).
  • З 2004 року Сяо and Tomorrow Holdings контролювали кілька фінансових установ та інтернет-фінансових платформ, включаючи збанкрутілий Baoshang Bank, через непрямих акціонерів та анонімних власників.
  • В ухвалі суду зазначено, що Сяо використав незаконні доходи для придбання фінансових установ, торгівлі цінними паперами та для зарубіжних інвестицій.

Контекст

Бізнесмена визнали винним у незаконному привласненні державних депозитів, зловживанні довірою, нелегальному використанні грошей та хабарництві. 

Суд заявив, що Сяо та його компанія «серйозно порушили розпорядження про фінансове управління» і «завдали шкоди фінансовій безпеці держави», тому мільярдера додатково оштрафували на 6,5 млн юанів за ці злочини.

Мільярдера Сяо Цзяньхуа не бачили на публіці з 2017 року, коли китайські агенти викрали його з готелю в Гонконгу та переправили до КНР.

Вважається, що Сяо Цзяньхуа має звʼязки з керівниками Комуністичної партії Китаю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні