Категорія
Новини
Дата

У Львові продали готель Міноборони за 115 млн грн. Переможна ціна зросла в 16 разів

Фонд держмайна залучив 115 млн грн, продавши на приватизаційному аукціоні львівський готель «Власта». В аукціоні, який відбувся 23 січня, взяли участь 23 інвестори. Переможна ціна зросла в 16 разів, йдеться у повідомленні ФДМУ. Переможцем аукціону оголосили ТОВ «Магнус Трейдінг Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Аукціон із приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства Міноборони «Готель «Власта», що на вул. Клепарівській, 30, відбувся через електронну систему Prozorro.Продажі. Стартова ціна продажу об’єкта становила майже 7 млн грн.
  • Переможцем стало ТОВ «Магнус Трейдінг Україна». За даними YouControl, компанія зареєстрована у Києві. Основний вид діяльності – посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. Одноосібним власником компанії є киянин Олег Діденко.
  • «Магнус Трейдінг Україна» стане власником готелю після укладання договору з ФДМУ та перерахування коштів.

Контекст

Як пише Львівський портал, придбати готель «Власта» хотіло Перше медичне об’єднання Львова. Будівлю планували використовувати для потреб пацієнтів, які прибувають до Львова на реабілітацію та протезування.

Виконком Львівської міськради погодив участь Першого медоб’єднання в аукціоні за готель «Власта», і депутати також підтримали ідею викупу готелю «Власта» для потреб медиків і пацієнтів. Установа взяла участь в аукціоні із пропозицією 57 млн грн.

У готелі «Власта», який розташований у 12-поверховому будинку, 157 номерів різних категорій та конференц-хол на 80 людей. Площа готелю 8174,7 кв. м. Поряд знаходиться торговельно-розважальний центр із безліччю магазинів, ресторанів і кінотеатром, а також басейн. 

Львів залишається привабливим для готельного бізнесу. За даними Львівської міськради, лише у 2021 році місто відвідали 1,5 млн туристів. Це вдвічі більше за показник 2020 року. В грудні 2021 року завантаженість готелів Львова складала 53%, а середній тариф – приблизно 2250 грн, свідчать дані «Центру розвитку туризму м. Львова» і HotelMatrix.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні