Категорія
Новини
Дата

У Палаті представників США розглянуть резолюцію про перемогу України у війні з РФ

У Вашингтоні представили двопартійний проєкт резолюції нижньої Палати представників США «Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України», повідомила посол України у США Оксана Маркарова. Співавтори документа – члени Палати представників Конгресу – голова Гельсінської комісії республіканець Джо Вілсон та демократ Стів Коен.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Проєкт документа було урочисто представлено на Капітолійському пагорбі, повідомила Маркарова. Вілсон так Коен провели брифінг для преси за участі третього президента України Віктор Ющенка. 

Палата представників США:

  1. підтверджує, що політика США полягає в тому, щоб Україна перемогла вторгнення (РФ. – Ред.) і відновила свої міжнародно визнані кордони 1991 року;
  2. вважає, що мир після перемоги України має бути забезпечений шляхом інтеграції України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій, що відповідає довгостроковій політиці США;
  3. заявляє, що США повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб гарантувати виплату РФ репарацій Україні, допомогу світової спільноти у відновлені України, притягнення керівництва РФ до відповідальності за цю загарбницьку війну, відновити справедливість для жертв злочинів, скоєних РФ під час її вторгнення.
  • Якщо резолюцію схвалить комітет із закордонних справ, то Палата представників США розгляне її у повному складі.
У Палаті представників США розглянуть резолюцію про перемогу України у війні з РФ /Фото 1

Фото з Facebook Оксани Маркарової

Контекст

20 квітня група республіканців у Конгресі підготували спільного листа до президента США Джо Байдена, у якому закликали припинити допомогу Україні у такому форматі, як це було досі. Серед членів конгресу, які підписали листа – трампістка й прихильниця теорії змови QAnon Марджорі Тейлор Грін, а також Ренд Пол, який гальмував виділення допомоги Україні. 

США не мають наміру відмовлятися від підтримки України, яка бореться з повномасштабним вторгненням Росії, заявив 24 квітня радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Він наголосив, що допомога Києву відповідає національним інтересам Вашингтона, а заяви деяких республіканців про те, що Білий дім зосередився на Україні, а не на внутрішніх проблемах США, – безпідставні. 

Білий дім здатний дбати про американський народ та разом із тим відстоювати демократичні цінності в усьому світі, в тому числі «цінності свободи та свободу народу України», заявив Салліван.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні