Категорія
Новини
Дата

У Росії заявили про конфіскацію кондитерського бізнесу, що «належить родичам Ахметова» (доповнено)

У Росії конфіскували кондитерське виробництво АТ «Конти-Рус» через те, що воно нібито належало громадянам України, зокрема «родичці Ріната Ахметова та його партнерам», пише «Комерсант». Як зазначає видання, суд визнав бенефіціарів «Конті-Рус» екстремістами. В SCM заявляють, що група не має відношення до згаданої компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ленінський райсуд Курська в четвер у закритому режимі повністю задовольнив позов заступника генпрокурора Ігоря Ткачова, відповідачами за яким були впливові українські бізнесмени та політики – Рінат Ахметов, Борис Колесніков та Сергій Кій, родичі покійного авторитетного підприємця, а також низка офшорних компаній, пише видання.
  • Російська прокуратура вважає, що ідеологічні та майнові інтереси власників компанії «мають яскраво виражений антиросійський характер». Там кажуть, що вони активно підтримують «геноцид населення ДНР і ЛНР, а також фінансують збройні формування України, які його здійснюють». 
  • Як зазначає видання, заява була задоволена судом у повному обсязі, а рішення направлене до негайного виконання. 
  • Водночас суд на вимогу прокурорів зобовʼязав менеджмент «Конти-Рус» забезпечити роботу юридичних осіб, що входять до неї.
  • Forbes звернувся за коментарями до пресслужб Ріната Ахметова і Бориса Колеснікова.
  • Доповнено. «Інвестиційна компанія SCM та її активи ні зараз, ні в минулому не володіли згаданою компанією, чи будь-якою її частиною. Ні прямо, ні опосередковано», – прокоментував Forbes прессекретар SCM Владислава Дармостук.

Контекст

Раніше російський активіст Віталій Бородін повідомив, що звернувся до органів прокуратури «з проханням перевірити компанію на фінансування ЗСУ».

АТ «Конті-Рус» створено на базі ЗАТ «Кондитер-Курськ», яке було придбано українською групою «Конті» у 2004 році. Сьогодні, за даними компанії, «Конти-Рус» включає три фабрики в Курську та Іваново потужністю понад 130 000 т кондитерських виробів на рік. Портфель брендів містить понад 400 найменувань, у тому числі марки Bonjour, «Золота лілія», Timi та «Супер-Контик».

Вартість активів підприємства, за підрахунками російської прокуратури, становить не менше 10 млрд руб., а виторг – понад 15 млрд руб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні