Категорія
Новини
Дата

У Сумській області викрали 40 вагонів із продукцією під приводом націоналізації російських активів – ДБР

Державне бюро розслідувань заявило про викриття масштабного розкрадання майна українських підприємців, до якого можуть бути причетні посадові особи однієї з місцевих військових адміністрацій Сумської області.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У ніч напередодні початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України прибуло понад 40 російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських підприємств.
  • Як заявило слідство, посадовці вирішили скористатись воєнним станом, щоби збагатитися. Вони вилучили не лише російське майно – вагони, – а й вміст вагонів із дизпаливом, вугіллям, газом пропан-бутан та іншим паливом, яке належало приватним українським компаніям. Вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили.
  • За клопотанням працівників ДБР, суд передав понад 40 російських вагонів вартістю більш як 25 млн грн в управління до АРМА. 
  • Збитки українських підприємців будуть визначені після експертизи. Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.

Контекст

За час роботи у воєнний період до АРМА надійшла ухвала суду про передачу в управління активів загальною вартістю понад 12,3 млрд грн, заявляють в агентстві.

Однією ухвалою суд передав 95 облігацій внутрішніх державних позик та 4600 облігацій зовнішніх державних позик України вартістю $4,7 млн (понад 138 млн грн). Також зазначеним рішенням передано прості бездокументарні іменні акції на суму 12,1 млрд грн.

Від початку повномасштабної війни в Україні загалом до АРМА надійшло 90 судових ухвал про передачу в управління арештованих активів, зокрема об’єктів власності РФ та Республіки Білорусь.

В умовах воєнного часу динаміка передачі в АРМА активів на підставі судових рішень зросла вчетверо, порівнюючи з торішніми показниками (97 ухвал протягом 2021 року), заявляють в АРМА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні