Категорія
Новини
Дата

«Сподіваюсь, що до цього не дійде». Трамп відповів на питання про допомогу Україні у разі перемоги на виборах

Один із претендентів на пост президента США Дональд Трамп сподівається, що у разі перемоги на виборах йому не доведеться вирішувати питання допомоги Україні у війні проти РФ. Про колишній очільник Білого дому сказав в інтервʼю Fox News.

Ключові факти

  • Трамп ухилився від прямої відповіді на запитання чи продовжить він допомагати Україні, чи дозволить Путіну окупувати Україну у разі обрання президентом США.
  • «Сподіваюсь, що до цього не дійде», – відповів експрезидент. Трамп сказав, що до того часу, поки він візьме на себе повноваження президента США, пройде багато часу – понад девʼять місяців. Для війни і політики це ціла «вічність», наголосив він. 
  • За словами Трампа, питання війни в Україні для нього «дуже болюче». «Я дуже добре знав Путіна, у нас були добрі стосунки. Він би ніколи не зважився на широкомасштабне вторгнення, якби я був президентом», – сказав експрезидент.

Контекст

Вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. 

Номінація в кандидати в президенти США від Республіканської партії вже майже в кишені Дональда Трампа – після відмови його єдиної суперниці Ніккі Гейлі продовжувати боротьбу колишній президент США залишився єдиним кандидатом від республіканців. 

Як вийшло, що людина з чотирма судовими справами проти неї змогла вирвати перемогу за право участі у загальнонаціональних президентських перегонах у США, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні