Категорія
Новини
Дата

У Туреччині повідомили про відновлення роботи «зернового коридору»

Перевірки суден у межах чорноморської зернової ініціативи відновилися, повідомив 9 травня турецький телеканал TRT, посилаючись на джерела в Міноборони. Російська сторона днем раніше відмовилася реєструвати та перевіряти судна. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У результаті ініціатив Туреччини перевірки суден відновилися і «зерновий коридор» знову запрацював, зазначило джерело телеканала.
  • Як повідомило агентство Anadolu з посиланням на міністра оборони Туреччини Хулусі Акара, перемовини представників України, РФ, Туреччини та ООН щодо майбутнього Чорноморської зернової ініціативи плануються 10-11 травня у Стамбулі.

Контекст

8 травня Росія вчергове фактично зупинила «зернову угоду», відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їхню інспекцію. Станом на 8 травня на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які прямують під завантаження. 

9 травня Офіс координатора Чорноморської зернової ініціативи ООН повідомляв, що упродовж останніх двох днів жодне судно в межах «зернової ініціативи» не перевірялося. 

Міністр агрополітики Микола Сольський в ефірі національного телемарафону заявив, що роботу «зернового коридору» фактично заблоковано на 90% через дії російської сторони. За його словами, «зерновий коридор» юридично ніби працює, а фактично РФ намагається блокувати будь-яке питання й будь-який прохід суден.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні