Категорія
Новини
Дата

У застосунку «Резерв+» оновили дані понад 415 000 осіб – Міноборони

1 хв читання

За два дні роботи застосунку «Резерв+» у ньому оновили дані 415 094 особи, повідомляє пресслужба Міністерства оборони. Також уточнити свої дані можна в ТЦК і СП, а також у ЦНАП.

Ключові факти

  • Станом на 13:00 було зафіксовано 415 094 оновлення даних через «Резерв+», 2944 оновлення через Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), а також ще 3703 – через Центри надання адмінпослуг (ЦНАП).
  • Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомив в ефірі телемарафону, що охочих уточнити свої дані було багато, і люди відповідально поставились до норм закону про мобілізацію. 
  • За його словами, наразі виявлено 620 000 завантажень «Резерв+», і чимало людей досі знаходяться в черзі через суттєве навантаження на роботу застосунку в перший день. Він зазначив, що за дуже короткий проміжок часу в застосунку намагалися зареєструватися 1,5 млн осіб.
  • «Були певні технічні збої, але наразі всі технічні моменти практично виправлені, і за кордоном також уже можна через «Резерв+» уточнити свої дані в усіх країнах світу, де є військовозобовʼязані українці», – сказав представник Міноборони.
  • Лазуткін нагадав, що запуск повної версії застосунку заплановано на червень, у ній можна буде отримати електронний відповідник паперового військово- облікового документа і штрих-код.
  • «Зважаючи на те, що військово-облікові документи мають носити всі військовозобовʼязані починаючи з 18 травня і оновити дані мають всі протягом 60 днів, за цей час зʼявиться електронний документ у «Резерві+», який можна буде показати представникам поліції, ТЦК або прикордонної служби у разі вимоги», – додав він.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників та резервістів. Через цей застосунок можна оновити свої облікові дані. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні