Категорія
Новини
Дата

УАФ і низка футбольних клубів отримали статус критично важливих для економіки

Українська асоціація футболу (УАФ), а також футбольні клуби «Кривбас», «Дніпро-1», «Динамо Київ», «Оболонь», «Шахтар» у 2023–2024 роках отримали від Міністерства молоді та спорту статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • ТОВ «Футбольний клуб «Кривбас», ТОВ «Спортивний клуб «Дніпро-1», ТОВ «Футбольний клуб «Динамо Київ», ТОВ «Футбольний клуб «Оболонь», ПрАТ «Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк)», а також громадська спілка «Українська асоціація футболу» відповідають критеріям і є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, йдеться у наказі міністерства.
  • Такий самий статус надано або підтверджено: благодійному товариству «Шахтар Сошіал», ТОВ «Шахтар-сервіс», громадським організаціям Київської міської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Вінницької обласним організаціям Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», Фізкультурно-спортивному товариству «Динамо» і низці інших підприємств та організацій у сфері відання міністерства.

Контекст

Відповідно до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобовʼязані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Порядок бронювання під час дії воєнного стану визначає, що кількість військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню, має становити 50% від кількості військовозобовʼязаних підприємства, установи та організації.

У грудні 2023 року президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт заявив, що частина українських спортсменів і тренерів заброньовані, але бронювати від мобілізації всіх спортсменів немає можливості.

У лютому Мінспорту повідомляло, що у сфері спорту визначило критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 36 підприємств, установ та організацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні