Категорія
Новини
Дата

Uber отримала $1,1 млрд чистого прибутку. Проте це не означає, що справи в компанії йдуть добре

Компанія Uber Technologies у другому кварталі 2021 року отримала $1,1 млрд чистого прибутку. За такий самий період минулого року був збиток у $1,8 млрд. Але акції компанії обвалилися більш ніж на 7%, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Водночас Uber показав негативну EBITDA – скоригований збиток до вирахування відсотків, податків, зносу й амортизації склав $509 млн. Це вище очікувань аналітиків, які прогнозували $325 млн.
  • Перший квартальний чистий прибуток в якості публічної компанії Uber вдалося отримати за рахунок IPO китайського сервісу таксі DiDi, в якому Uber належить 11%, і продажу підрозділу безпілотних автомобілів Advanced Technologies Group за $471 млн.
  • Однак у фінзвітності відображається вартість DiDi на кінець червня. Якраз перед падінням ціни акцій через тиск влади Китаю.
  • Дохід компанії зріс у понад два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до $3,93 млрд. Це перевершило цифри, які прогнозували аналітики, – до $3,74 млрд.
  • Сегмент доставки їжі Uber Eats приніс найбільше – $1,9 млрд. Причина – під час пандемії COVID-19 люди стали менше подорожувати, але більше замовляли доставку продуктів і товарів, зауважує CNBC.

Контекст

На бізнесі Uber позначилися великі витрати на стимули для вирішення проблеми нестачі водіїв. Зокрема, на це компанія додатково витратила $250 млн. В другому кварталі попит на послуги таксі в США виріс: Uber зафіксував рекордну за всю історію кількість бронювань на $21,9 млрд. Але водіїв не вистачило, тому що не всі повернулися до роботи після пандемії. Завдяки бонусам для водіїв Uber вдалося з лютого по липень збільшити число активних водіїв і курʼєрів у США майже на 420 000 осіб.

Очікується, що дефіцит водіїв зникне ближче до вересня, коли закінчиться термін допомоги з безробіття, зазначив виданню The New York Times гендиректор Uber Дара Хосровшахі. Брак водіїв характерний не тільки для Uber – це проблема й інших сервісів таксі. Утім, головний конкурент Uber у США компанія Lyft у другому кварталі отримала перший прибуток EBITDA – $23,8 млн. Вона не розкрила витраченої суми на бонуси для водіїв, але пообіцяла продовжити виплачувати їх і в наступному кварталі.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні