Категорія
Новини
Дата

Уболівальники ЧС у Катарі витратили на стадіонах на 39% більше, ніж на попередньому чемпіонаті в Росії

Катар виділив сотні мільярдів доларів на підготовку країни до чемпіонату світу з футболу 2022 року, і, за попередніми даними, уболівальники також витратили великі гроші, пише Bloomberg. У фіналі між Аргентиною та Францією були найбільші витрати з усіх ігор.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вболівальники витратили на стадіонах на 39% більше, ніж на ЧС-2018 у Росії, згідно з даними Visa, офіційної платіжної системи заходу. Дані включають витрати по картах Visa – єдиним, які приймаються в закладах.
  • Відвідувачі із Саудівської Аравії, США, Обʼєднаних Арабських Еміратів, Мексики та Великої Британії витратили найбільше грошей. 
  • У фіналі між Аргентиною та Францією 18 грудня були найбільші витрати з усіх ігор.
  • Організатори турніру в Катарі сподівалися, що чемпіонат світу з футболу дасть 17-мільярдний імпульс економіці, яка оцінюється в $220 млрд, і стане трампліном для подальшого розвитку таких секторів, як туризм та розваги. Проте агентство Reuters повідомило, що в межах заходу загальна кількість іноземних відвідувачів навряд чи досягне прогнозованих 1,2 млн за місячний турнір.

Контекст

На чемпіонаті світу з футболу в Катарі, який стартував 20 листопада, на стадіонах не продавали пиво. FIFA нібито пішла на такий крок під тиском влади Катару. На стадіонах продаватиметься лише безалкогольне пиво Bud Zero. Заборона продажу пива не стосуватиметься фан-зон та інших офіційних заходів для вболівальників. 

Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення чемпіонату світу-2030, таким чином Україна побореться за право проведення змагань. Подання заявок на проведення мундіалю стартує цього року. А вибір буде зроблено на конгресі ФІФА у 2024 році. Поки що виявили бажання організувати чемпіонат світу такі країни: Марокко; Уругвай, Аргентина, Парагвай, Чилі, Іспанія, Португалія; Греція, Єгипет, Саудівська Аравія.

Не виключено, що ФІФА може віддати світову першість Європі, адже ЧС-2022 відбувся в Катарі, а ЧС-2026 приймуть США, Канада та Мексика.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні