Категорія
Новини
Дата

Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії – FT

Угорська сторона на зустрічі постійних представників ЄС заблокувала процес узгодження 13-го пакету санкцій проти Росії. Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Угорщина була єдиною країною, яка виступила проти таких заходів. Причиною співрозмовники видання називають включення до нового пакету китайських компаній, які сприяють РФ у війні в Україні.
  • Співрозмовник FT охарактеризував такі дії як «дуже плідний обмін думками». 
  • Як зазначає видання, постійний представник Угорщини при ЄС «попросив ще трохи часу, щоби проаналізувати зміст пропозицій».
  • Дискусії триватимуть, а міністри країн-членів ЄС, ймовірно, порушать це питання на засіданні наступного тижня, зазначає FT.

Контекст

ЄС планує схвалити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до 24 лютого.

Запропоновані санкції, для прийняття яких необхідна підтримка всіх держав-членів, передбачають внесення до списку близько 110 фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у виробництві та постачанні зброї, а також компонентів та обладнання, необхідних для її створення. 

Брюссель вперше запропонував заборонити фірмам ЄС торгувати з низкою компаній Китаю, Туреччини, Індії, Сербії через їхню ймовірну причетність до постачання до Росії заборонених технологій та електроніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні