Україна і Світовий банк підписали угоду на $1,5 млрд під гарантію Японії /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Україна і Світовий банк підписали угоду на $1,5 млрд під гарантію Японії

Shutterstock

Світовий банк надасть Україні $1,5 млрд позики під гарантії уряду Японії, повідомив премʼєрміністр Денис Шмигаль. Загалом група Світового банку планує мобілізувати понад $8 млрд для нових програм в Україні. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 20 липня відповідну угоду про надання $1,5 млрд підписали Світовий банк і Міністерство фінансів України під час зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані.
  • Зазначені кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки.
  • Шмигаль додав, що група Світового банку планує мобілізувати більше $8 млрд для нових програм в Україні, зокрема, у сфері сільського господарства та соціальної політики.

Контекст

Загалом Група Світового банку спільно з партнерами мобілізували для допомоги Україні $34 млрд, з них понад $22 млрд уже надійшли до бюджету. 

21 червня стало відомо, що Світовий банк надасть додаткову фінансову підтримку Україні на $1,75 млрд. Фінансування складається з гарантованої Великою Британією позики на суму $500 млн, грантів на $1,25 млрд від США та на $15 млн від уряду Фінляндії.

29 червня рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на $1,5 млрд під гарантії уряду Японії. Ці кошти спрямовані на помʼякшення наслідків російського вторгнення, йдеться в повідомленні на сайті банку. 

У новому 2023–2024 фінансовому році Світовий банк та уряд України планують зосередитися на пріоритетних для країни секторах, зокрема енергетиці, охороні здоровʼя, соціальному захисті, освіті, житловому будівництві та сільському господарстві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні