Категорія
Новини
Дата

Україна наблизилася до роумінгу з Євросоюзом. Рада ЄС затвердила положення до Угоди про асоціацію

Українці зможуть не сплачувати додаткові збори за звʼязок під час подорожей Європою, а європейські мандрівники – в Україні. Рада ЄС затвердила положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію, йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Щоб наблизити роумінг України з ЄС, Єврокомісія запропонувала включити положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію. Рада ЄС схвалила цю пропозицію і дала зелене світло для схвалення двостороннього рішення Україна – ЄС, зазначається у повідомленні.
  • Далі Україна очікує на схвалення рішення Комітетом асоціації Україна – ЄС у торговельному складі.

Контекст

У квітні оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. Представниця ЄК Катарина Матернова зазначала, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

Нещодавно дію заяви продовжили ще на пів року.

24 липня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС. За його словами, це дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні