Категорія
Новини
Дата

Україна наблизилася до роумінгу з Євросоюзом. Рада ЄС затвердила положення до Угоди про асоціацію

1 хв читання

Українці зможуть не сплачувати додаткові збори за звʼязок під час подорожей Європою, а європейські мандрівники – в Україні. Рада ЄС затвердила положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію, йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри.

Ключові факти

  • Щоб наблизити роумінг України з ЄС, Єврокомісія запропонувала включити положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію. Рада ЄС схвалила цю пропозицію і дала зелене світло для схвалення двостороннього рішення Україна – ЄС, зазначається у повідомленні.
  • Далі Україна очікує на схвалення рішення Комітетом асоціації Україна – ЄС у торговельному складі.

Контекст

У квітні оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. Представниця ЄК Катарина Матернова зазначала, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

Нещодавно дію заяви продовжили ще на пів року.

24 липня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС. За його словами, це дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні