Категорія
Новини
Дата

Україна отримає $24 млрд уже в цьому році. Країни G7 схвалили відкриття донорського рахунку і трастового фонду

1 хв читання

Країни G7 та міжнародна спільнота обіцяють Україні додаткову підтримку розміром понад $24 млрд у 2022 році, йдеться в заяві міністрів фінансів і голів центробанків за підсумками засідання у Вашингтоні. У разі необхідності допомогу збільшать.

Ключові факти

  • Представники G7 схвалили відкриття багатостороннього донорського рахунку МВФ для України та заяву ЄС про створення Трастового фонду солідарності з Україною (Solidarity Trust Fund), а також підтримують пакет підтримки для України від групи Світового банку та «пакет стійкості» від ЄБРР.
  • Міністри також висловили жаль щодо участі РФ в міжнародних форумах, включаючи зустрічі G20, МВФ та Світового банку цього тижня.
  • G7 закликали всі країни та міжнародні організації обʼєднати зусилля для «забезпечення адекватної підтримки України в задоволенні її невідкладних потреб і відновленні її майбутнього».
  • «Президент Путін, його уряд і прихильники, а також білоруський режим, що підтримує його, несуть повну відповідальність за соціальні та економічні наслідки війни», – йдеться у заяві. 

Контекст

Загалом від початку повномасштабної війни Україна отримала $3,8 млрд фінансової допомоги від міжнародних партнерів, порахували у НБУ.

Україна звернулася до МВФ за підтримкою в покритті фінансового дефіциту розміром $5 млрд на місяць на найближчі три місяці, повідомила голова МВФ Крісталіна Георгієва. Фонд пообіцяв допомогти.

Країни G7 пообіцяли Україні €50 млрд, більшість з яких вже є у розпорядженні, решта незабаром буде зібрана, сказав у середу канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні