Категорія
Новини
Дата

Україна зберегла виробництво сталі у травні на 40% довоєнного рівня

1 хв читання

Українські металургійні підприємства у травні зберегли середньодобове виробництво сталі на рівні попередньго місяця (23,8 тис т). Про це свідчать дані обʼєднання «Укрметалургпром».

Ключові факти

  • За пʼять місяців року меткомбінати України виробили 2,8 млн т (+21%) чавуну, 3,1 млн т (+31%) сталі, 2,6 млн т (+29,5%) прокату. 
  • У травні середньодобове виробництво сталі було таким же, як і у квітні (23,8 тис т).
  • Таким чином, випуск сталі зберігся на 40% рівня, що передував повномасштабному військовому вторгненню, незважаючи на дефіцит електроенергії в Україні.
  • У річному вимірі виплавка сталі та виробництво прокату в травні збільшилися на 26,5%, тим часом як виробництво чавуну зросло лише на 8%.
Україна зберегла виробництво сталі у травні на 40% довоєнного рівня /Фото 1

Інфографіка: Анастасія Решетник, Forbes Ukraine

Контекст

У 2023 році виплавка чавуну металургійними підприємствами України становила 6 млн т, що на 6,1% менше порівняно з 2022-м, а сталі – 6,23 млн т (-0,6%). Виробництво прокату збільшилося на 0,4% порівняно з 2022-м – до 5,37 млн т.

Окрім успіхів у відновленні внутрішнього виробництва металургії, підприємства українського гірничо-металургійного комплексу (ГМК) також значно наростили експорт залізорудної сировини (ЗРС) завдяки розширенню морських можливостей. За перший квартал 2024 року експортовано понад 9 млн т ЗРС на $863 млн, що на 114% (більш як удвічі) перевищує минулорічний показник.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні