Група нагрівальних колодців № 13 на «Запоріжсталі» /пресслужба "Запоріжсталі"
Категорія
Новини
Дата

«Запоріжсталь» інвестувала в оновлення виробництва 1,2 млрд грн із початку великої війни

Група нагрівальних колодців № 13 на «Запоріжсталі» Фото пресслужба "Запоріжсталі"

Від початку повномасштабного вторгнення меткомбінат «Запоріжсталь», що входить до групи «Метінвест», спрямував на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд понад 1,2 млрд грн. Про це повідомила пресслужба комбінату групи «Метінвест».

Ключові факти

  • Зокрема, у 2023 році «Запоріжсталь» спрямувала 750 млн грн у проєкти підтримки стабільності та надійності роботи основних технологічних потужностей підприємства. Це вполовину більше за показники 2022-го з обсягом інвестицій 500 млн грн, йдеться в пресрелізі комбінату.
  • Головні проєкти з оновлення обладнання реалізовані в аглодоменному переділі комбінату, зазначається в повідомленні. Зокрема, ремонт агломашин аглофабрики, а також технологічне обслуговування та повний супровід фаховими службами газоочисних систем.
  • У доменному цеху капітально відремонтовано доменну піч №3, повітронагрівачі №9 та №12, які працюють у комплексі з доменними печами комбінату. Фахівці комбінату виконали комплексний ремонт обладнання цеху гарячої прокатки.
  • У 2024 році на «Запоріжсталі» планується реалізація програми капітальних інвестицій на близько 1 млрд грн. Програма передбачає підтримку та модернізацію обладнання, впровадження функціональних програм з охорони праці та промислової безпеки, інформаційних технологій, соціальної сфери тощо.
  • Щодо впливу війни на роботу «Запоріжсталі», то виробничі показники комбінату за 2021 рік – 4,4 млн т чавуну, 3,7 млн т сталі та 3,2 млн т прокату – співставні із сукупними об’ємами виробництва за два роки: 2022-й та 2023-й відповідно, зазначив гендиректор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Контекст

Низькі світові ціни на сталь і руду та заблоковані порти більшу частину 2023-го не дозволили «Метінвесту», найбільшій приватній компанії країни, отримати прибуток після рекордних збитків у 2022-му. 

У 2023-му компанія отримала $7,4 млрд виторгу проти $8,3 млрд у 2022-му. Чистий збиток скоротився у 10 разів, до $194 млн.

Попри відкриття морського експорту українські металургійні активи компанії «Запоріжсталь» та «Каметсталь» зберегли виробництво на рівні попередніх кварталів. «Протягом року вони були завантажені на 65–75%.

Як можна оцінити ці результати та що стримує розвиток металургійної імперії Ріната Ахметова, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні