Категорія
Новини
Дата

Удвічі більше, ніж торік. Експорт залізної руди в березні перевищив $300 млн

Українські підприємства у березні експортували 3,34 млн т залізорудної сировини (ЗРС) на суму $310,5 млн. Це новий максимум поставок воєнного часу, свідчать дані Державної митної служби.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом за перший квартал 2024 року було експортовано понад 9 млн т ЗРС на $863 млн, що на 114% (більш як удвічі) перевищує минулорічний показник.
  • На ЗРС припадало майже 9% всіх грошових обсягів товарного експорту України в першому кварталі.
  • 43% поставок ЗРС спрямовано до Китаю (морський шлях), ще 17% – до Словаччини (залізничний шлях до металургійного комбінату в місті Кошице).
  • У березні експорт ЗРС навіть перевищив експорт металів і виробів з них: $310,5 млн проти $307,6 млн. Експорт металургів так і не зміг побити рекорд січня, коли на експортні ринки було поставлено 604 тис. т металопродукції на суму $338 млн.
Удвічі більше, ніж торік. Експорт залізної руди в березні перевищив $300 млн /Фото 1

Контекст

Прорив із експортом залізної руди Україною відбувся у січні, коли поставки ЗРС перевищили 3 млн т, що на 90% перевищувало показники попередніх місяців.

Раніше в умовах морської блокади українським виробникам доводилося освоювати нестандартні довгі маршрути суходолом, наприклад до балтійських портів Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні