Категорія
Новини
Дата

Україна збільшила виробництво САУ «Богдана» до 10 на місяць – Зеленський

Вже цього місяця українська промисловість уперше виробить 10 самохідних артилерійських установок «Богдана», у травні й далі – ще більше, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Ключові факти

  • Частка власного виробництва техніки та боєприпасів постійно зростає, зазначив президент.
  • За його словами, держава укладає з вітчизняними підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. «Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 «Богдан», у травні й далі – ще більше», – сказав він.
  • Зеленський також повідомив, що заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо поточної ситуації на полі бою та результатів удару по російських об’єктах у Криму
  • «Ще чекаємо остаточних даних, але вже зрозуміло, що окупанти зазнали болісних втрат. Також, за доповідями розвідок, після наших дій у Чорному морі Росія переміщує кораблі, зокрема носії «Калібрів», на Каспій», – поінформував він.
АрміяInform

САУ «Богдана». Фото: АрміяInform Фото АрміяInform

Контекст

На другому році повномасштабного вторгнення Росії український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) зміг вирости втричі – до $3 млрд. Українські компанії випускають дрони, артилерійські установки, бронетехніку та майже опанували виробництво натівських артилерійських снарядів калібру 155 мм. У 2024-му український ОПК може виробляти впʼятеро більше. Детальніше про це читайте тут.

Серед 500 оборонних компаній, які працюють на цьому ринку, 80% – приватні. На початку повномасштабного вторгнення приватні компанії займали 20% сектору.

Україна вже розпочала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО і вдвічі збільшила випуск боєприпасів, повідомив у січні міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Камишін заявляв, що Україна веде переговори з іноземними партнерами щодо купівлі за їхні кошти виробів української військової промисловості з подальшим переданням цієї техніки, озброєнь ЗСУ. 18 квітня стало відомо, що Україна отримала перше рішення про закупівлю вітчизняної зброї для Сил оборони України за іноземні кошти, а саме Данії

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні