Категорія
Новини
Дата

Українська «Фармак» купила польську фармкомпанію Symphar

Міжнародний офіс «Фармак» закрив угоду з придбання польської Symphar, ставши 100% власником фармкомпанії, йдеться у пресрелізі «Фармак». Це придбання – частина реалізації стратегії міжнародної експансії, зазначила компанія.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З цим придбанням «Фармак» збільшує частку ринку та зміцнює позицію у сегментах діабетології, нервової системи та жіночого здоров’я в ЄС, зазначила компанія.
  • Придбаний бізнес повністю відповідає вимогам законодавства та високим етичним і корпоративним стандартам «Фармак». Закриття відбулося після виконання умов угоди та відповідних регуляторних процедур, йдеться у пресрелізі.
  • Інвестиційно-банківська компанія FinPoint виступила ексклюзивним фінансовим радником «Фармак» щодо цього придбання. Фінансовим радником продавця була Swiss Merchant Corporation SA, швейцарська інвестиційно-консалтингова компанія.

Контекст

У 2016 році український фармвиробник «Фармак» відкрив представництво в Польщі, придбавши локальну компанію «Норд Фарм». З того часу «Фармак» доповнює існуючий портфель у Польщі власними лікарськими засобами. Наразі до його числа входять понад 15 лікарських препаратів: від застуди, болю, алергії, при цукровому діабеті, для нормалізації травлення, а також діагностики.

У червні минулого року «Фармак» увійшла до списків польської програми реімбурсації з лікарськими засобами в сегментах діабетології, алергології та ревматології. А також компанія посилила присутність власних безрецептурних лікарських засобів у аптечних мережах Польщі.

У липні минулого року «Фармак» придбала маркетингові фармацевтичні компанії у Чехії та Словаччині разом з правами інтелектуальної власності та торговими марками. «Фармак» обрала придбання маркетингових компаній з огляду на швидкість виходу на ринки цих країн: компанії мають маркетингові служби, співпрацюють з найбільшими аптечними мережами та ключовими дистриб’юторами лікарських засобів в обох країнах, пояснили у «Фармак».

Symphar – польська фармацевтична маркетингова компанія з офісом у Варшаві. Її команда з 90 професіоналів працює з понад 50 продуктами у галузях діабетології, гінекології, психіатрії та неврології. У 2023 році Symphar досягла доходу у понад €22 млн у результаті тривалого періоду стабільного та прибуткового зростання.

«Фармак» займається дослідженням і розробкою, виробництвом, глобальними продажами та маркетинг генеричних лікарських засобів. Компанія має виробничі та R&D потужності в Україні та Іспанії. У «Фармак» 10 комерційних офісів в різних регіонах світу, включаючи Україну, Польщу, Чехію, Словаччину, Центральну Азію, Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Близький Схід та Західну Європу.

«Фармак» займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію у понад 50 країн світу, зокрема ЄС, Азії, Центральної та Південної Америки та Близького Сходу. Виручка «Фармак» за підсумками 2023 року перевищила 9,6 млрд грн (7,7 млрд грн у 2022 році), за даними YouControl. Власниця фармкомпанії «Фармак» – учасниця глобального списку Forbes «50 за 50»Філя Жебровська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні