Категорія
Новини
Дата

«Фармак» придбав фармкомпанії у Чехії, Словаччині та Україні

Український виробник ліків «Фармак» збільшив свою присутність у країнах ЄС. Компанія придбала маркетингові фармацевтичні компаній у Чехії та Словаччині разом з правами інтелектуальної власності та торговими марками, йдеться у пресрелізі фармкомпанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Продавцем в угоді виступила портфельна компанія британського фонду прямих інвестицій Novator.
  • Розширення бізнесу «Фармак» на ринках ЄС є частиною глобальної стратегії трансформації у міжнародну компанію, йдеться у повідомленні. 
  • Напрямки розвитку «Фармак» включають, серед іншого, експортні продажі, інвестиції у виробництво за кордоном (у 2022 р. розпочато будівництво виробничого майданчику в Іспанії), угоди з ліцензування, а також придбання компаній, які є гравцями на ринках країн ЄС.
  • «Фармак» обрав придбання маркетингових компаній з огляду на швидкість виходу на ринки Чехії і Словаччини: ці компанії мають маркетингові служби, співпрацюють з найбільшими аптечними мережами та ключовими дистриб’юторами лікарських засобів в обох країнах, пояснили у компанії.
  • В рамках окремої угоди виробник ліків також придбав український бізнес портфельної компанії фонду Novator. «Фармак» став власником портфелю продукції, деяких активів компанії та прав інтелектуальної власності на продукти та торгові марки. «Це посилить позиції компанії у сегменті кардіологічних лікарських препаратів та засобів від застуди», – йдеться у пресрелізі.

Контекст

Наприкінці минулого року повідомлялося, що «Фармак» інвестує понад €20 млн у новий завод власних лікарських засобів в передмісті Барселони. Підприємство із замкнутим циклом виробництва планують відкрити на початку 2024 року.

«Фармак» займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію у понад 50 країн світу, зокрема ЄС, Азії, Центральної та Південної Америки та Близького Сходу. Представництва та офіси «Фармак» присутні в Іспанії, Польщі, ОАЕ, Киргизстані, Узбекистані, Казахстані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні