Категорія
Новини
Дата

«Фармак» освоює ринок Польщі. Компанія збільшила продуктовий портфель, продажі ліків зросли на 60%

«Фармак» розширила продуктовий портфель та за 2022 рік збільшила продажі ліків у Польщі на 60%, йдеться у пресрелізі української фармкомпанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Фармак» увійшла до списків польської програми реімбурсації з лікарськими засобами в сегментах діабетології, алергології та ревматології. А також компанія посилила присутність власних безрецептурних лікарських засобів у аптечних мережах Польщі.
  • У 2016 році український фармвиробник відкрив представництво в Польщі, придбавши локальну компанію «Норд Фарм». З того часу «Фармак» доповнює існуючий портфель у Польщі власними лікарськими засобами, зазначається у повідомленні. Наразі до його числа входять понад 15 лікарських препаратів: від застуди, болю, алергії, при цукровому діабеті, для нормалізації травлення, а також діагностики.
  • «За останній рік ми досягли хороших показників у країнах ЄС, а вже у 2024 році готуємося відкрити нове виробництво в Барселоні», – зазначив виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.
  • У фармацевтичному підприємстві зазначили, що їхні можливості активного експорту забезпечує наявність GMP сертифікації ЄС, тобто підтвердження відповідності виробничих потужностей та лабораторного комплексу «Фармак» стандартам виготовлення ліків у ЄС. В середньому за рік компанія успішно проходить до 20 національних та іноземних перевірок, йдеться в пресрелізі.

Контекст

1 червня «Фармак» повідомила, що збільшила свою присутність у країнах ЄС. Компанія придбала маркетингові фармкомпанії у Чехії та Словаччині разом із правами інтелектуальної власності та торговими марками. Розширення бізнесу «Фармак» на ринках ЄС є частиною глобальної стратегії трансформації у міжнародну компанію, йдеться в повідомленні. 

Наприкінці минулого року повідомлялося, що «Фармак» інвестує понад €20 млн у новий завод власних лікарських засобів у передмісті Барселони. Підприємство із замкнутим циклом виробництва планують відкрити на початку 2024-го.

«Фармак» займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію у понад 50 країн світу, зокрема: у Францію, Швейцарію, Німеччину, Велику Британію, Мексику, Австралію, Гонконг, В’єтнам, ОАЕ та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні