Категорія
Новини
Дата

«Фармак» освоює ринок Польщі. Компанія збільшила продуктовий портфель, продажі ліків зросли на 60%

1 хв читання

«Фармак» розширила продуктовий портфель та за 2022 рік збільшила продажі ліків у Польщі на 60%, йдеться у пресрелізі української фармкомпанії.

Ключові факти

  • «Фармак» увійшла до списків польської програми реімбурсації з лікарськими засобами в сегментах діабетології, алергології та ревматології. А також компанія посилила присутність власних безрецептурних лікарських засобів у аптечних мережах Польщі.
  • У 2016 році український фармвиробник відкрив представництво в Польщі, придбавши локальну компанію «Норд Фарм». З того часу «Фармак» доповнює існуючий портфель у Польщі власними лікарськими засобами, зазначається у повідомленні. Наразі до його числа входять понад 15 лікарських препаратів: від застуди, болю, алергії, при цукровому діабеті, для нормалізації травлення, а також діагностики.
  • «За останній рік ми досягли хороших показників у країнах ЄС, а вже у 2024 році готуємося відкрити нове виробництво в Барселоні», – зазначив виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.
  • У фармацевтичному підприємстві зазначили, що їхні можливості активного експорту забезпечує наявність GMP сертифікації ЄС, тобто підтвердження відповідності виробничих потужностей та лабораторного комплексу «Фармак» стандартам виготовлення ліків у ЄС. В середньому за рік компанія успішно проходить до 20 національних та іноземних перевірок, йдеться в пресрелізі.

Контекст

1 червня «Фармак» повідомила, що збільшила свою присутність у країнах ЄС. Компанія придбала маркетингові фармкомпанії у Чехії та Словаччині разом із правами інтелектуальної власності та торговими марками. Розширення бізнесу «Фармак» на ринках ЄС є частиною глобальної стратегії трансформації у міжнародну компанію, йдеться в повідомленні. 

Наприкінці минулого року повідомлялося, що «Фармак» інвестує понад €20 млн у новий завод власних лікарських засобів у передмісті Барселони. Підприємство із замкнутим циклом виробництва планують відкрити на початку 2024-го.

«Фармак» займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію у понад 50 країн світу, зокрема: у Францію, Швейцарію, Німеччину, Велику Британію, Мексику, Австралію, Гонконг, В’єтнам, ОАЕ та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні